№31

Бюджетна бухгалтерія, серпень, 2016/№ 31 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо оскарження, здійснення контролю та моніторингу закупівель Лист від 02.08.2016 р. № 3302-06/24156-06
  • Щодо зарахування до стажу державної служби періодів роботи на посадах, віднесених до посад службовців Роз’яснення від 26.07.2016 р. № 15-р/з
  • Надання субвенції державній установі Який порядок надання державній установі, наприклад поліції, яка фінансується з державного бюджету, субвенції з місцевого бюджету на виконання програм через сільську раду та районне фінансове управління? Чи можна таку субвенцію витратити на реконструкцію даху адміністративної будівлі державної установи (пол іції)? (Херсонська обл.)
  • Облаштування спортивного майданчика: КТКВК та КЕКВ З рай онного бюджету виділено субвенцію міському бюджету в рамках районної програми «Спортивний майданчик» на облаштування спортивного майданчика на стадіоні. Стадіон належить комунальному підприємству, яке підпорядковується міській раді. За яким КТКВК та КЕКВ провести видатки на облаштування майданчика? (Івано-Франківська обл.)
  • Питання виконання ліжко-днів у лікарні Наша установа (міська лікарня) утримується за рахунок медичної субвенції з державного бюджету та коштів міського бюджету. Лікарня має стаціонарні відділення на 180 ліжок, в тому числі 16 ліжок для лікування інвалідів. У нас виникли запитання щодо правильності використання ліжкового фонду: 1. Чи допустима така ситуація, коли протягом звітного періоду (наприклад, 1 місяць) на лікуванні в установі будуть знаходитися з 1 по 10 число — 150–170 осіб, з 11 по 20 — 181–185 осіб, з 21 по 31 — 172–178 осіб (тобто загальна середньомісячна кількість та відсоток виконання проведених ліжко-днів у закладі не будуть перевищувати планові показники)? 2. Чи можна надавати харчування «понаднормовим» хворим у дні перевиконання ліжко-днів? 3. Чи можна приймати «звичайних» хворих на ліжко-місця інвалідів, якщо останніх нема? 4. Чи можливе використання ліжок для ліку-вання інвалідів (16 ліжок) наступним чином: з 1 по 15 число лікується 8 інвалідів, з 16 по 31 — 24 інваліди (тобто якщо в середньому за місяць кількість ліжко-днів по пільговим ліжкам не перевищується)? (Дніпропетровська обл.)
  • Авторський та технічний нагляд: обов’язок чи свідомий вибір? Бюджетна установа має намір провести капітальний ремонт приміщень. Чи обов’язково в такому випадку повинен здійснюватися авторський та технічний нагляд? Чи залежить здійснення авторського та технічного нагляду від вартості капітального ремонту? (запитання з форуму для працівників бюджетної сфери: http://budget.factor.ua)
  • Місцева пожежна охорона На прохання наших читачів ми вирішили висвітлити тему відкриття підрозділу місцевої пожежної охорони. Як правильно створити такий підрозділ? Скільки осіб має входити до складу пожежної команди? Чим керуватися при виплаті заробітної плати працівникам? Чи можна фінансувати місцеву пожежну охорону як за кошти місцевого бюджету, так і за добровільні внески громадян? На ці та інші запитання ви знайдете відповіді в цій статті.
  • Молоко «за шкідливість» працівникам рентген-кабінету Чи мають право працівники рентген-кабінету отримувати молоко у зв’язку з роботою у шкідливих умовах праці? Адже працівники в рентген- кабінеті застосовують свинцеві захисні фартухи. Крім того, рентгенолаборанти застосовують у роботі проявники на основі гідрохінону. (м. Київ)
  • Крадіжка в установі: хто відшкодує збитки У навчальному закладі сталася крадіжка основних засобів (викрадено телевізор та комп’ютер). З цього приводу адміністрація закладу невідкладно звернулася із заявою до правоохоронних органів. Однак розслідування може затягнутися не на один місяць чи навіть рік. До того ж, зловмисника можуть взагалі не знайти. Тоді як через відсутність комп’ютера та телевізора буде порушено навчальний процес. Керівництво навчального закладу вимагає у сторожа, під час зміни якого сталася крадіжка, відшкодувати збитки від розкрадання майна. Між цим працівником та установою було укладено договір про повну індивідуальну матеріальну відповідальність. Але сторож відмовляється добровільно відшкодовувати збитки. Чи буде в такому разі правомірним та обґрунтованим подання навчальним закладом цивільного позову до суду до цього працівника? (Дніпропетровська обл.)
  • Надбавки головному бухгалтеру ДЮСШ Головному бухгалтеру комплексної дитячо-юнацької спортивної школи у березні 2016 року встановлено надбавку за особистий внесок для забезпечення високоякісного навчальноренувального процесу в розмірі 30 % посадового окладу. Чи можна зазначеному працівнику встановити надбавку за складність та напруженість у роботі? Якщо так, то який граничний розмір такої надбавки? (Хмельницька обл.)
  • Оплата праці голові ДЕК за погодинними ставками: чи нараховувати надбавки Голові державної екзаменаційної комісії училища мистецтв нараховано оплату за прийом державних іспитів на підставі ставки погодинної оплати праці як для професора: 1185 грн. х х 5,04 % = 59,72 грн. Чи необхідно, виходячи з отриманої суми, нараховувати надбавки за вислугу років, за престижність педагогічної праці і за почесне звання «заслужений»? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Відпускні та грошова допомога держслужбовцю: чи враховується премія, нарахована у травні за квітень Згідно з новими умовами оплати праці посадовий оклад держслужбовця з 1 травня 2016 року становить 2585 грн. Інші обов’язкові виплати складають: надбавка за ранг — 200 грн., надбавка за вислугу років — 15 % (5 років держслужби — 387,75 грн.). З 23 травня 2016 року держслужбовець пішов у щорічну основну відпустку на 30 календарних днів. Крім зарплати за відпрацьовані дні травня 2016 року, йому у травні було нараховано щомісячну премію за квітень 2016 року в сумі 500 грн. (відповідно до Положення про преміювання, яке діяло до 1 травня 2016 року). Як обчислити суму відпускних? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Розраховуємо компенсацію за невикористану відпустку держслужбовця, що перебуває в декреті Працівниці (держслужбовець) було нараховано допомогу по вагітності та пологах за період декретної відпустки з 22.04.2016 р. по 25.07.2016 р. У серпні 2016 року вона подала заяву на виплату їй компенсації за 11 календарних днів невикористаної відпустки (6 календарних днів — щорічна основна відпустка та 5 календарних днів — щорічна додаткова відпустка). Як обчислити суму компенсації такій працівниці? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Середня зарплата строковика та контрактника — держслужбовців: як перерахувати з 1 травня 2016 року У держоргані є працівники — держслужбовці, які станом на 1 травня 2016 року проходять строкову військову службу і служать за контрактом. За весь період військової служби їм зберігався і надалі зберігається середній заробіток. Чи потрібно перераховувати середньоденну зарплату таких працівників після 1 травня 2016 року і якщо так, то як її розрахувати? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • ЄСВ та лікарняні звільненого Чи є базою нарахування ЄСВ сума допомоги по тимчасовій непрацездатності, нарахована роботодавцем та виплачена працівнику після його звільнення, у зв’язку із закінченням строку дії трудового договору, якщо страховий випадок розпочався в день звільнення?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі