Теми статей
Обрати теми

Надбавки головному бухгалтеру ДЮСШ

Оксана ЛЕВЧЕНКО, завідувач сектору умов оплати праці фінансово-економічного управління
Головному бухгалтеру комплексної дитячо-юнацької спортивної школи у березні 2016 року встановлено надбавку за особистий внесок для забезпечення високоякісного навчальноренувального процесу в розмірі 30 % посадового окладу. Чи можна зазначеному працівнику встановити надбавку за складність та напруженість у роботі? Якщо так, то який граничний розмір такої надбавки? (Хмельницька обл.)

Так, можна. Пояснимо свій висновок. Але спочатку розповімо про кожну з надбавок окремо, а вже після цього приділимо увагу питанню правомірності їх установлення головному бухгалтеру дитячо-юнацької спортивної школи (далі — ДЮСШ).

Надбавка за особистий внесок для забезпечення високоякісного навчально-тренувального процесу. Відповідно до п. 5 примітки додатка 7 до наказу Мінсім’ямолодьспорту «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту» від 23.09.2005 р. № 2097 (далі — наказ № 2097) зазначена надбавка виплачується керівникам, їх заступникам, фахівцям, службовцям спортивних шкіл усіх типів, навчальних спортивних закладів протягом періоду перебування спортсменів закладу у складі збірних команд України.

Про те, що посада «головний бухгалтер» віднесена до професійної групи «керівники», ідеться у тексті Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 1 «Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності», затвердженого наказом Мінсоцполітики від 29.12.2004 р. № 336. Головний бухгалтер організовує роботу бухгалтерської служби та керує працівниками бухгалтерського обліку установи, закладу, тому ніяких сумнів щодо правомірності встановлення надбавки за особистий внесок для забезпечення високоякісного навчально-тренувального процесу головному бухгалтеру ДЮСШ як керівному працівнику не виникає.

Надбавка за складність та напруженість у роботі. Така надбавка встановлюється працівникам згідно з абз. 4 п.п. 3 «а» п. 2 наказу № 2097 і в сумі з надбавкою за високі досягнення у праці та надбавкою за виконання особливо важливої роботи може становити не більше 50 % посадового окладу.

Як бачимо, виплату надбавки за складність та напруженість у роботі передбачено іншим пунктом наказу № 2097, тобто це інший вид надбавки. Вона може встановлюватися одночасно з надбавкою за особистий внесок для забезпечення високоякісного навчально-тренувального процесу і складати 50 % посадового окладу.

Такого самого висновку дійшли і фахівці Мінмолодьспорту в листі від 17.06.2013 р. № 1/1052. Зокрема, працівники Міністерства розтлумачили, що головному бухгалтеру спортивного закладу може бути одночасно встановлено надбавку за складність та напруженість у роботі в розмірі 50 % посадового окладу та надбавку за особистий внесок для забезпечення високоякісного навчально-тренувального процесу у розмірі 50 % посадового окладу. При цьому загальний розмір зазначених надбавок (у сумі) може становити 100 % посадового окладу.

Отже, головному бухгалтеру ДЮСШ, якому встановлено надбавку за особистий внесок для забезпечення високоякісного навчально-тренувального процесу у розмірі 30 % посадового окладу, цілком правомірно встановити надбавку за складність та напруженість у роботі в розмірі 50 % посадового окладу.

Теги надбавки
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі