Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції у січні 2016 року — 100,9 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у січні 2016 року порівняно з груднем 2015 року становив 100,9 %.

Внесено зміни до Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів

Мінфін наказом від 30.12.2015 р. № 1244 затвердив зміни до Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів, затвердженого наказом Мінфіну від 23.08.2012 р. № 938. Зокрема, цей Порядок доповнено такими положеннями:

1. У разі застосування системи дистанційного обслуговування «Клієнт Казначейства — Казначейство» між розпорядниками бюджетних коштів та органами Казначейства здійснюється обмін документами в електронному вигляді. У разі неможливості передавання документів в електронному вигляді, до Казначейства подаються документи на паперових носіях.

2. До запровадження програмно-цільового методу складання та виконання місцевих бюджетів при поданні документів, що застосовуються у процесі казначейського обслуговування місцевих бюджетів, у рядках і графах «КПКВК» та «Код програмної класифікації видатків та кредитування» проставляють код тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів.

Після запровадження цього методу у зазначених рядках і графах проставляють код програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів.

3. Платежі, які належать до власних надходжень бюджетних установ, що утримуються за рахунок коштів місцевих бюджетів, та є джерелом формування спецфонду місцевих бюджетів, зараховуються на відповідні рахунки для зарахування до спецфонду місцевих бюджетів власних надходжень бюджетних установ, відкриті в Головних управліннях Казначейства на ім’я бюджетних установ — розпорядників бюджетних коштів у розрізі кодів класифікації доходів бюджету.

При перерахуванні до місцевих бюджетів платежів, що належать до власних надходжень бюджетних установ, у полі розрахункового документа «Призначення платежу» вказується код класифікації доходів бюджету.

Власні надходження бюджетних установ з рахунків для зарахування до спецфонду місцевих бюджетів власних надходжень бюджетних установ перераховуються на відповідні спеціальні реєстраційні рахунки розпорядників бюджетних коштів.

На спеціальні реєстраційні рахунки розпорядників бюджетних коштів, відкриті в органах Казначейства, зараховуються власні надходження з рахунків, призначених для зарахування до спецфонду місцевих бюджетів власних надходжень бюджетних установ, а також кошти, які відносяться на відновлення касових видатків.

Суми коштів власних надходжень, що надходять готівкою в каси бюджетних установ, зараховуються на рахунки, призначені для зарахування до спецфонду місцевих бюджетів власних надходжень бюджетних установ. Кошти, сплачені в касу як відновлення касових видатків, зараховуються на спеціальні реєстраційні рахунки.

4. Виключення з мережі установи у разі ліквідації, реорганізації, зміни підпорядкування проводиться лише після передавання установі-правонаступнику або установі, яка змінила підпорядкування і яка утримується за рахунок коштів відповідного бюджету, планових показників, обсягів виділених коштів, показників проведених з початку бюджетного періоду касових видатків та непогашених бюджетних зобов’язань.

5. Розпорядник бюджетних коштів має право в будь-який час до списання платежу з його рахунка відкликати платіжні доручення з органу Казначейства (лише в повній сумі). Для цього він повинен подати до Казначейства лист за підписом посадової особи, яка має право першого підпису.

Також Порядок доповнено новим додатком 3 «Довідка про надходження до місцевих бюджетів в іноземній валюті», а декілька додатків викладено у новій редакції. Зокрема, додаток 22 «Платіжне доручення».

Наказ № 1244 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Кабмін затвердив Положення про Державну аудиторську службу

Кабмін постановою від 03.02.2016 р. № 43 затвердив Положення про Державну аудиторську службу, завданням якої стане здійснення державного фінансового контролю, спрямованого на оцінку ефективного, законного, цільового, результативного використання та збереження державних фінресурсів, необоротних та інших активів, досягнення економії бюджетних коштів.

У Положенні визначено повноваження цієї служби, зокрема, здійснення контролю за:

— цільовим, ефективним використанням і збереженням державних фінресурсів, необоротних та інших активів;

— досягненням економії бюджетних коштів і результативності в діяльності розпорядників бюджетних коштів;

— дотриманням законодавства на всіх стадіях бюджетного процесу щодо державного й місцевих бюджетів;

— дотриманням законодавства про держзакупівлі;

— станом і достовірністю бухобліку і фінзвітності;

— проведенням оцінки управління бюджетними коштами, досягненням їх економії, станом фінансової та господарської діяльності, ефективністю й результативністю діяльності підконтрольних установ;

— ужиттям заходів задля усунення виявлених під час здійснення держфінконтролю порушень законодавства та притягнення до відповідальності винних осіб тощо.

Нагадаємо: Державну аудиторську службу утворено відповідно до постанови КМУ від 28.10.2015 р. № 868 шляхом реорганізації Держфінінспекції.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі