Теми статей
Обрати теми

Який КТКВК застосувати для виготовлення проекту

Маркович Галина, заступник директора Департаменту місцевих бюджетів — начальник управління планування місцевих бюджетів Міністерства фінансів України, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
Орган місцевого самоврядування — сільська рада має заплатити за виготовлення проекту на буріння гідрогеологічної свердловини для господарсько-питного водопостачання житлових будинків. У подальшому, скоріш за все, доведеться сплачувати і за роботи по бурінню. За яким КТКВК рада може провести видатки, пов’язані з виготовленням зазначеного проекту?

Згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.97 р. № 280/97-ВР до компетенції сільських, селищних та міських рад належить:

— затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку відповідних адміністративно-територіальних одиниць та цільових програм (ст. 26);

— вирішення питань водопостачання, відведення та очищення стічних вод, здійснення контролю за якістю питної води (ст. 30).

Відповідно до п. 21 ч. 1 ст. 91 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI з усіх місцевих бюджетів можуть здійснюватися видатки на фінансування програм, які затверджені відповідною місцевою радою.

Отже, для оплати таких видатків сільська рада перш за все повинна затвердити відповідну програму, наприклад з розвитку мереж водопостачання і водовідведення, та передбачити в бюджеті кошти на її виконання.

Такі видатки відображаються:

— за КТКВК 100202 «Водопровідно-каналізаційне господарство» та КЕКВ 3210 «Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям)», якщо кошти будуть виділятися комунальному підприємству, яке займається водопостачанням та водовідведенням

— або за КТКВК 100209 «Заходи, пов’язані з поліпшенням питної води» чи 180109 «Програма стабілізації та соціально-економічного розвитку територій» та КЕКВ 3122 «Капітальне будівництво (придбання) інших об’єктів», якщо оплату здійснюватиме сам орган місцевого самоврядування.

Ці видатки належать до капітальних, оскільки виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво будівель, споруд і об’єктів, відповідно до державних будівельних норм, є складовою частиною загальної вартості зазначених робіт.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі