№25

Бюджетна бухгалтерія, липень, 2016/№ 25 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 04 листопада 2010 року № 1055 Наказ від 20.05.2016 р. № 544 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 07.06.2016 р. за № 821/28951
  • Щодо оплати праці державних службовців місцевих державних адміністрацій Лист від 27.05.2016 р. № 7696/0/14-16/13
  • Щодо виплати надбавки за допуск до державної таємниці Лист від 03.06.2016 р. № 8072/0/14-16/13
  • Як застосовувати вимоги статті 17 Закону про публічні закупівлі Вимоги законодавства про відмову замовниками брати участь у торгах певним учасникам завжди викликали чимало запитань як у замовників, так і в учасників. При цьому кількість таких запитань завжди була різна: інколи — менше, а інколи — більше, але вони були раніше, продовжують виникати й нині. У цьому матеріалі розглянемо, як змінилися в Законі про публічні закупівлі вимоги для замовника про зазначення у документації конкурсних торгів підстав для відмови учаснику та визначення способу документального підтвердження відсутності таких підстав.
  • Питання захисту дисертації: платно чи ні Аспірантка вищого навчального закладу (ВНЗ), який знаходиться в іншому місті, бажає захистити дисертацію в нашому ВНЗ у зв’язку з відсутністю в закладі, у якому вона навчається, відповідної вченої ради. У своєму ВНЗ ця аспірантка навчалася в аспірантурі за державним замовленням, тобто безоплатно. Чи має наш ВНЗ брати плату за вищезазначені послуги?
  • Орендодавець проводить ремонт приміщення: що з орендною платою та комунальними послугами Наша бюджетна установа, яка підпорядковується Обласній раді, займає три нижні поверхи в житловому будинку. В одному з приміщень, яке ми здаємо в оренду, проводиться заміна водогінної труби по стояку. У зв’язку з тим що проведення таких ремонтних робіт унем ожливлює роботу орендаря, він вимагає зменшення розміру орендної плати і комунальних платежів на цей період. Чи може орендар вимагати зменшення плати? Якщо так, то на основі якого документа і рішення?
  • Надання фінансової підтримки збитковому підприємству Селищна рада — засновник комунального підприємства, яке є збитковим. Рада надає фінансову підтримку для ремонту та модернізації техніки. Як правильно надати таку підтримку: за КТКВК 180409 поповнити Статутний фонд комунального підприємства чи за КТКВК 100103 надати йому фінансову підтримку?
  • Який КТКВК застосувати для виготовлення проекту Орган місцевого самоврядування — сільська рада має заплатити за виготовлення проекту на буріння гідрогеологічної свердловини для господарсько-питного водопостачання житлових будинків. У подальшому, скоріш за все, доведеться сплачувати і за роботи по бурінню. За яким КТКВК рада може провести видатки, пов’язані з виготовленням зазначеного проекту?
  • Чи бути «спецфондівській» премії в розрахунку «загальнофондівських» відпускних Чи можна за рахунок коштів загального фонду кошторису виплатити відпускні, під час розрахунку яких урахована премія, виплачена за кошти спеціального фонду кошторису? Чи не буде це порушенням бюджетного законодавства?
  • Звіт з ЄСВ: заповнюємо нову форму Констатуємо факт — ми маємо нову традицію: з початку року діють нові правила справляння ЄСВ, але звітність, пристосована під такі нововведення, з’являється тільки 4 — 5 місяців потому. Так було у 2015 році, так само склалося і цього року. Отже, нова звітність вже є. Про зміни та нюанси її заповнення поговоримо в сьогоднішній статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі