Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Надання субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій

Кабмін постановою «Деякі питання надання у 2016 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» від 24.06.2016 р. № 395 затвердив розподіл у 2016 році обсягу субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами та перелік об’єктів (заходів), що фінансуються у 2016 році за рахунок субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення зазначених заходів.

Нагадаємо: цей вид субвенції надається відповідно до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, затверджених постановою КМУ від 06.02.2012 р. № 106.

Головним розпорядником субвенції є Мінфін.

Така субвенція, зокрема, спрямовується на будівництво, реконструкцію, капремонт об’єктів інфраструктури комунальної власності (за винятком адміністративних будинків); здійснення екологічних та природоохоронних заходів; придбання обладнання для установ соціально-культурної сфери комунальної власності та комунального транспорту, зокрема спецпризначення; проведення робіт з газифікації; здійснення заходів з енергозбереження тощо.

Обчислення середньої зарплати при переведенні працівників

Управління Держпраці у Кіровоградській області на своєму сайті (http://kr.dsp.gov.ua) надало роз’яснення, що у разi переведення працiвника на роботу в іншу установу грошова компенсацiя за не використанi ним днi щорiчних вiдпусток на його бажання має бути перерахована на рахунок установи, куди перейшов працiвник. При цьому до стажу роботи, що дає право на вiдпустку, зараховується час, за який працiвник не використав вiдпустки за попереднiм мiсцем роботи.

Вiдповiдно до п. 5 ст. 36 КЗпП переведення працiвника (за його згоди) в iншу установу або перехiд на виборну посаду є пiдставами для припинення трудового договору. При цьому розрахунковий перiод для обчислення середньої зарплати для оплати часу вiдпусток, який настане пiсля переведення на нове мiсце роботи, визначатиметься за новим мiсцем роботи.

Пiд час надання вiдпустки на новому мiсцi роботи днi щорiчної вiдпустки, яка надається за перiод роботи на попередньому мiсцi роботи, оплачуються iз суми компенсацiї, перерахованої на нове мiсце роботи.

Виходячи з викладеного, якщо працiвник перейшов в iншу установу з перерахуванням компенсацiї за невикористанi днi щорiчної вiдпустки, то така грошова компенсацiя використовується пiд час надання вiдпустки або пiд час виплати компенсацiї за щорiчну вiдпустку в разi звiльнення.

Унесено зміни до Порядку відкриття (закриття) рахунків в органах Казначейства

Мінфін наказом від 01.06.2016 р. № 520 уніс зміни до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Мінфіну від 22.06.2012 р. № 758.

Зокрема, передбачаються такі зміни:

1. Дані, наведені в картці зі зразками підписів і відбитка печатки, повинні відповідати даним, що містяться в поданій клієнтом завіреній у встановленому порядку копії прийнятого згідно із законодавством наказу (розпорядження), у т. ч. вищої установи, або рішення відповідної виборчої комісії про результати місцевих виборів і протоколу сесії відповідної місцевої ради (для органів місцевого самоврядування) про призначення керівника в разі відсутності таких даних у Єдиному державному реєстрі у визначених законодавством випадках.

2. У разі зміни реквізитів рахунків клієнтів у зв’язку з переходом на обслуговування до іншого органу Казначейства в частині зміни коду та найменування органу Казначейства рахунки клієнтів закриваються на підставі заяви клієнта про закриття рахунків.

Відшкодування витрат на відрядження вчителям, які направляються на курси, та при відвідуванні опорних шкіл

За інформацією, розміщеною на сайті Профспілки працівників освіти і науки (http://pon.org.ua), для відшкодування вчителям витрат на проїзд автобусним маршрутом достатньо наявності квитка на проїзд незалежно від місця його придбання.

Це пояснюється тим, що постановою КМУ «Про гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва» від 28.06.97 р. № 695 працівникам, зокрема вчителям, які направляються для підвищення кваліфікації з відривом від виробництва, гарантовано оплату вартості проїзду до місця навчання і назад, виплату добових за кожний день перебування в дорозі у розмірі, встановленому законодавством для службових відряджень.

Витрати на проїзд відшкодовуються до місця відрядження і назад у розмірі вартості проїзду за наявності документів в оригіналі, що засвідчують вартість цих витрат, зокрема транспортних квитків.

Відповідно до п. 2 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою КМУ від 18.02.97 р. № 176, квиток на проїзд є документом установленої форми, який підтверджує факт укладення договору перевезення.

Пунктом 115 цих Правил передбачено, що перевізники відповідно до укладених договорів здійснюють продаж квитків через автостанції, агентства з продажу квитків та/або самостійно. Продаж квитків може здійснюватися водієм автобуса в разі відсутності у населеному пункті автостанції або агентства з продажу квитків, а також після закриття квитково-касової відомості на автостанції.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі