№26

Бюджетна бухгалтерія, липень, 2016/№ 26 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про обчислення допомоги по вагітності та пологах Лист від 23.06.2016 р. № 215/18/99-16
  • Щодо суми індексації при неповному робочому часі Лист від 25.02.2016 р. № 75/10/136-16
  • Надання платних соціальних послуг терцентрами Наприкінці 2015 року Мінсоцполітики затвердило Методичні рекомендації розрахунку вартості соціальних послуг. У зв’язку з виходом цього документа у наших читачів та учасників форуму з’явилось чимало запитань щодо того, як саме тепер правильно розраховувати вартість платних соціальних послуг. Саме цьому ми і приділимо увагу у статті.
  • Визначаємо тривалість щорічної відпустки для помічника вихователя дитсадка Якої тривалості має бути надана щорічна основна відпустка помічнику вихователя у дошкільному навчальному закладі? Чи має він право на щорічну додаткову відпустку за ненормований робочий день?
  • Чи можна надати щорічну відпустку у вихідні дні? Працівник державної бюджетної організації працює позмінно (одну добу працює, три доби є вихідними). Згідно з колективною угодою він має право на щорічну оплачувану відпустку — 24 календарні дні. Чи має право цей працівник використати частину відпустки, а саме — два календарні дні у свої вихідні (згідно з графіком роботи)? Наприклад: 13-го червня він працює за графіком, а на 15, 16 червня просить два календарні дні відпустки. Чи зменшується при цьому місячна норма робочого часу?
  • Сільського голову — у відпустку З настанням сезону відпусток значно збільшилася кількість звернень до редакції із запитаннями, зокрема, як оформити вибуття у щорічну оплачувану відпустку керівника органу місцевого самоврядування. Також наших читачів хвилює — яким чином покласти виконання його обов’язків на іншу посадову особу з правом підпису бухгалтерських документів, аби не «паралізувати» роботу органу місцевого самоврядування на час відпочинку керівника.
  • Індексація стипендій у липні-2016 Індексації підлягають грошові доходи громадян, отримані у гривнях на території України. Виплати, що мають разовий характер, не індексують. Це означає, що індексації підлягають не лише доходи, пов’язані з оплатою праці, а й, зокрема, стипендії. Про нюанси індексації стипендії і йтиметься далі.
  • Індексуємо зарплату за липень-2016 Інфляція, наче гойдалка: то її рівень підскакує вгору, то падає вниз. Так, після квітневого підвищення (коефіцієнт інфляції — 103,5 %) рівень інфляції знову впав (коефіцієнт інфляції за травень — 100,1 %). Такі скачки впливають на коефіцієнти індексації зарплати. Але чи позначилося це на індексації зарплати працівників бюджетних установ? Як індексувати їх зарплату в липні 2016 року? Про це розповімо в нашій консультації.
  • Обмеження щодо суми декретних: роз’яснення Мінсоцполітики Ми вже розглядали на сторінках нашого видання* порядок розрахунку лікарняних і допомоги по вагітності та пологах з урахуванням обмежуючих показників, установлених Законом № 1105 та Порядком № 1266. Але з дзвінків наших читачів з’ясувалося, що деякі «непрацездатні» фонди (ФСС з ТВП) на місцях по-іншому трактують норми цих документів. Щоб поставити всі крапки над «і», ми звернулися за роз’ясненнями до Мінсоцполітики**. У чому, власне, питання? Чому саме до цього відомства? Що нам відповіли? Зараз усе розкажемо!
  • Виплачуємо «оздоровчу» допомогу практичному психологу лікарні Чи має практичний психолог, який працює у міській лікарні, право на матеріальну допомогу на оздоровлення? Якщо так, то в якому розмірі надається така допомога?
  • Встановлюємо оклад помічнику вихователя ЦСПРД До штату районного центру соціально-психологічної реабілітації дітей (ЦСПРД) на посаду «помічник вихователя» приймається працівник, який має педагогічну освіту. У зв’язку з цим виникають питання: — який тарифний розряд необхідно встановити такому працівнику; — чи має право зазначений працівник на підвищення посадового окладу згідно з Інструкцією, затвердженою наказом МОН від 15.04.93 р. № 102?
  • Учитель перебуває у соцвідпустці для догляду за дитиною і працює: чи виплачувати допомогу на оздоровлення Учитель, перебуваючи у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трьох років, працює неповний робочий день у тому ж навчальному закладі. Чи необхідно їй виплатити допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі