Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Затверджено Порядок ведення Реєстру «неприбутківців»

Кабмін постановою від 13.07.2016 р. № 440 затвердив Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру.

Документом визначено:

— алгоритм дій для неприбуткових організацій та контролюючих органів при включенні/виключенні неприбуткової організації до/із такого Реєстру;

— особливості перебування у Реєстрі, включення та виключення неприбуткових організацій з Реєстру в перехідний період до 1 січня 2017 року.

Фіскалам доручено впродовж двох найближчих місяців надіслати всім неприбутковим організаціям письмові запити, у відповідь на які такі організаціїї мусять підтвердити свою відповідність вимогам чинної редакції п. 133.4 ПКУ й надати контролерам копії установчих документів. Для підготовки всіх документів є місяць після одержання запиту.

Неприбутківцям, установчі документи яких оприлюднені на порталі електронних сервісів і відповідають новим правилам, такі запити податківці не надсилатимуть.

Протягом місяця після одержання відповіді податківці вивчатимуть документи й у результаті:

— ухвалять рішення включити неприбуткову організацію до нового Реєстру (якщо всі папери узгоджуються з вимогами п. 133.4 ПКУ)

— або повідомлять організації про невідповідність установленим вимогам.

В останньому випадку неприбуткова організація все одно залишається в Реєстрі до 01.01.2017 р. До того часу вона може підправити всі документи й повторно надіслати їх податківцям.

Постанова № 440 набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

Новий Порядок реєстрації РРО та КОРО

Мінфін наказом від 14.06.2016 р. № 547 затвердив нові документи щодо реєстрації РРО та КОРО, а саме:

— Порядок реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги);

— Порядок реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти;

— Порядок реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій;

— Порядок опломбування реєстраторів розрахункових операцій.

Затверджені документи наберуть чинності з дня офіційного опублікування (26.07.2016 р.).

Крім того, у п. 3 зазначеного наказу передбачено, що вимоги до форми і змісту КОРО та РК у частині відображення інших податків (зборів), крім ПДВ, не поширюються на здійснення у них записів про рух готівки та про суми розрахунків на підставі розрахункових документів, що друкуються РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Державного реєстру РРО, до набрання чинності цим наказом.

До створення реєстру центрів сервісного обслуговування суб’єкт господарювання до заяви про реєстрацію (перереєстрацію) РРО разом із копією договору суб’єкта господарювання з центром сервісного обслуговування про технічне обслуговування та ремонт такого РРО подає до контролюючого органу також копію договору (або іншого документа), яким підтверджується право, надане виробником (постачальником) РРО центру сервісного обслуговування на проведення технічного обслуговування і ремонту відповідної моделі (модифікації) РРО.

НАЗК затвердило Методрекомендації з урегулювання конфлікту інтересів у діяльності посадових осіб

У Національному агентстві з питань запобігання корупції затвердили Методичні рекомендації з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та прирівняних до них осіб. Про це повідомляється на сторінці у мережі «Фейсбук» Нацагентства.

У Методичці надаються рекомендації щодо практичних інструментів запобігання конфлікту інтересів у службовій діяльності й способів його усунення. Окрім цього, містяться типові приклади ситуацій конфлікту інтересів і наводяться приклади судової практики в зазначеній сфері.

Підкориговано Порядок визначення предмета закупівлі

Мінекономрозвитку наказом від 30.06.2016 р. № 1052 уніс зміни до п. 17 розд. II Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономрозвитку від 17.03.2016 р. № 454, виклавши його в такій редакції:

«Визначення предмета закупівлі товарів і послуг, необхідних для проведення культурно-мистецьких заходів (створення нових постановок, концертів, виготовлення (створення) вихідних фільмових матеріалів, аудіовізуальних творів), а також заходів з реалізації державної політики у сфері відновлення та збереження національної пам’яті здійснюється за обсягом, номенклатурою та місцем поставки товарів або надання послуг окремо для кожного заходу, якщо такий захід включено до планів роботи Міністерства культури України та/або Українського інституту національної пам’яті на відповідний період

Наказ № 1052 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі