Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Із 12 червня розширено список осіб, для яких не встановлюється випробування під час прийняття на роботу

Із 12.06.2016 р. набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо випробування при прийнятті на роботу» від 17.05.2016 р. № 1367-VIII, яким, зокрема, передбачено:

1. Розширити коло осіб, для яких не встановлюється випробування під час прийняття на роботу. Цей список доповнено:

— особами, обраними на посаду;

— переможцями конкурсного відбору на заміщення вакантної посади;

— особами, які пройшли стажування в разі прийняття на роботу з відривом від основної роботи;

— вагітними жінками;

— одинокими матерями, які мають дитину віком до 14 років або дитину-інваліда;

— особами, із якими укладається строковий трудовий договір строком до 12 місяців;

— особами на тимчасові та сезонні роботи;

— внутрішньо переміщеними особами.

2. До строку випробування не зараховуються дні, коли працівник фактично не трудився, незалежно від причини.

3. У разі встановлення власником або вповноваженим ним органом невідповідності працівника займаній посаді, на яку його прийнято, або виконуваній роботі він має право протягом строку випробування звільнити такого працівника, письмово попередивши його про це за три дні. Відповідно до ст. 40 КЗпП додали ще одну підставу для розторгнення трудового договору з ініціативи власника чи вповноваженого ним органу: установлення невідповідності працівника займаній посаді, на яку його прийнято, або виконуваній роботі протягом строку випробування.

30 червня портал e-data перейде з тестового режиму у промислову експлуатацію

Розробники е-dаtа на своїй сторінці у facebook повідомили таке:

«Портал закінчив внутрішній IT-аудит.

Ми отримали висновки за результатами тестування та висновки юристів про відповідність функціоналу порталу вимогам законодавства.

30 червня портал перейде з тестового режиму у промислову експлуатацію.

Далі команда проекту працюватиме над якістю даних, зручністю інтерфейсу та пошукової системи.

Почнемо втілювати проект «Єдиного службового кабінету», продовжимо інтеграцію з ProZorro та ДКСУ.

Незабаром також з’явиться API до зареєстрованих службових кабінетів та договорів».

Про видачу довідок замість листків непрацездатності

На численні звернення страхувальників Долинська МРВД Івано-Франківського ОВ ФСС з ТВП щодо відсутності в лікувальних закладах бланків листків непрацездатності та видачі довідок на своєму сайті повідомила, що відповідно до ч. 1 ст. 31 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 р. № 1105-XIV підставою для призначення допомоги по тимчасовій втраті працездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, а в разі роботи за сумісництвом — копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи.

Тому видані лікувальними закладами довідки, які засвідчують тимчасову непрацездатність, не можуть бути підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності та підлягають заміні на листки непрацездатності.

Щодо віднесення до посад держслужби керівників структурних підрозділів райдержадміністрації

Мінсоцполітики у листі від 12.05.2016 р. надало роз’яснення щодо застосування постанови КМУ «Деякі питання оплати праці державних службовців у 2016 році» від 06.04.2016 р. № 292.

Так, згідно з цією постановою до групи 4 оплати праці належать посади керівників самостійних структурних підрозділів інших державних органів, тому посадовий оклад керівника апарату місцевої адміністрації фахівці Мінсоцполітики рекомендують визначати за цією групою на рівні керівника департаменту, а заступника керівника апарату — за групою 5 оплати праці з відповідним посадовим окладом з урахуванням юрисдикції державних органів.

Посади керівників структурних підрозділів та їх заступників в апараті місцевої державної адміністрації визначаються як для керівників структурних підрозділів у складі департаменту, служби, самостійного управління за групою 6 оплати праці.

Посадові оклади керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, зокрема, начальника фінансового управління, визначаються за групою 4 оплати праці на рівні керівника самостійного управління, а його заступниказа групою 5 оплати праці.

Що стосується посади адміністратора, то на цей час такої посади у додатку 3 не визначено, тому до внесення відповідних змін Мінсоцполітики пропонує посадовий оклад адміністратора визначати на рівні державного адміністратора (група 6).

Посадові оклади державних службовців районних в місті Києві держадміністрацій визначаються як для державних органів, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі