Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції у лютому 2016 року — 99,6 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у лютому 2016 року порівняно з січнем 2016 року становив 99,6 %.

Нові правила закупівель комп’ютерних програм органами виконавчої влади

Кабмін постановою від 24.02.2016 р. № 129 уніс зміни до:

Порядку використання комп’ютерних програм в органах виконавчої влади, затвердженого постановою КМУ від 10.09.2003 р. № 1433;

Положення про Національний реєстр електронних інформаційних ресурсів, затвердженого постановою КМУ від 17.03.2004 р. № 326;

Загальних вимог до програмних продуктів, які закуповуються або створюються на замовлення державних органів, затверджених постановою КМУ від 12.08.2009 р. № 869.

Цими змінами заборонено закупівлю комп’ютерних програм, якщо ліцензія передбачає виплату винагороди правовласнику у вигляді відсотків плати за надані від імені держави послуги.

Договір про створення програмного продукту повинен містити положення щодо належності державному органу майнових прав та прав інтелектуальної власності на програмний продукт, що створюється на замовлення такого органу.

З 11 березня діють оновлені форми розрахункових книжок і КОРО

Мінфін наказом від 21.01.2016 р. № 13 затвердив оновлені:

— Положення про форму та зміст розрахункових документів;

— Порядок подання звітності, пов’язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок);

— форму Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (форма № ЗВР-1) та Інструкцію щодо його заповнення.

Звітність, пов’язана з використанням розрахункових квитанцій, подається у складі Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (форма № ЗВР-1) та Довідки про використані розрахункові книжки. Вона подається до органу державної фіскальної служби за місцем реєстрації розрахункових книжок у строки, визначені чинним законодавством. При поданні звітності одночасно надавати книги обліку розрахункових операцій або розрахункові книжки не потрібно.

Звіт про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за формою № ЗВР-1 складається в розрізі всіх зареєстрованих книг обліку розрахункових операцій, які використовувались протягом звітного місяця.

Військовослужбовцям та членам їх сімей буде відшкодовуватися вартість проїзду та перевезення особистого майна

Кабмін постановою від 02.03.2016 р. № 155 затвердив Порядок відшкодування витрат, пов’язаних з перевезенням військовослужбовців та членів їх сімей, їх особистого майна залізничним, повітряним, водним і автомобільним (за винятком таксі) транспортом.

Відповідно до цього документа витрати, пов’язані з проїздом та перевезенням особистого майна, можуть відшкодовуватися шляхом:

— виплати військовослужбовцям, членам їх сімей грошових коштів у разі придбання ними проїзних (перевізних) документів за власні кошти та наявності оригіналів цих документів

— або розрахунків відповідних державних органів за безоплатний проїзд (перевезення майна) із перевізниками на договірних засадах (у тому числі з використанням військових перевізних документів).

Такий механізм відшкодування є єдиним для всіх силових міністерств (відомств), Держспецзв’язку, Держспецтрансслужби.

Призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності у разі втрати лікарняного

Виконавча дирекція Київського міського відділення ФСС з ТВП на своїй сторінці в Інтернеті роз’яснила нюанси призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності у разі втрати листка непрацездатності.

Фахівці Фонду зауважили: якщо застрахованою особою було втрачено листок непрацездатності, для отримання дубліката їй необхідно звернутися до лікувального закладу, який його видавав, з довідкою з місця роботи про те, що за період тимчасової непрацездатності виплата допомоги у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю не здійснювалась.

На підставі виданого листка непрацездатності з позначкою «дублікат» комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства, установи, організації розглядає питання щодо призначення матеріального забезпечення за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі