Теми статей
Обрати теми

Педагогічний стаж для виплати надбавки за вислугу років

Коновал Світлана, головний спеціаліст відділу оплати праці в бюджетній сфері Департаменту заробітної плати та умов праці
Прошу надати роз’яснення з питання зарахування роботи на посаді інспектора-методиста до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років. З 01.11.84 р. по 29.01.88 р. я працювала інспектором-методистом Сокальського райметодкабінету. Чи зараховується робота на цій посаді до педагогічного стажу?

Нормативним актом, що регулює це питання, є Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затверджений постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78 (далі — Порядок № 78). Відповідно до п. 6 цього Порядку основним документом для визначення стажу педагогічної роботи є трудова книжка та інші документи (витяги з наказів, відомостей про виплату заробітної плати тощо), що відповідно до чинного законодавства підтверджують спеціальний стаж роботи. Тому важливо, яка саме посада вказана у трудовій книжці.

Педагогічний стаж являє собою сумарну тривалість трудової діяльності працівників в освітніх закладах на посадах, пов’язаних з навчальним процесом.

Згідно з п. 2 Порядку № 78 до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років педагогічних та науково-педагогічних працівників (стаж педагогічної роботи) зараховується час роботи на посадах, передбачених Переліком, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963.

Цей Перелік містить вичерпний список посад, що належать до педагогічних. Так, наприклад, посада методиста належить до педагогічних працівників (абз. 3 цього Переліку), а ось такої посади, як інспектор-методист, у вищезазначеному Переліку немає.

Враховуючи зазначене вище, можна зробити висновок: до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років (педагогічного стажу) не зараховується робота на посаді інспектора- методиста.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі