Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Звітність про використання КОРО (РК) за оновленою формою подаємо починаючи з травня 2016 року

ДФСУ на своєму офіційному порталі (http://sta-sumy.gov.ua) звернулася до:

— виробників та імпортерів касової техніки з проханням якнайшвидше впровадити у виробництво моделі та модифікації РРО, що забезпечують друкування касових чеків з усіма передбаченими Положенням про форму та зміст розрахункових документів, затвердженим наказом Мінфіну «Про затвердження Положення про форму та зміст розрахункових документів, Порядку подання звітності, пов’язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), форми № ЗВР-1 Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок)» від 21.01.2016 р. № 13 обов’язковими реквізитами (з відображенням як акцизного податку, так і відповідних реквізитів при застосуванні платіжного термінала в разі розрахунків електронним платіжним засобом (платіжною карткою));

— виробників/імпортерів касової техніки та центрів сервісного обслуговування щодо організації в найкоротший строк роботи з доопрацювання наявних у користувачів РРО для друку всіх передбачених зазначеним Положенням реквізитів касових чеків;

— користувачів РРО з проханням щонайшвидше разом із центрами сервісного обслуговування та виробниками/імпортерами касової техніки доопрацювати наявний парк РРО для забезпечення дотримання вимог чинного законодавства до форми та змісту розрахункових документів;

— суб’єктів господарювання, котрі застосовують під час проведення розрахункових операцій КОРО та РК, щодо подання звітності про використання КОРО (РК) за квітень 2015 року й подальші періоди за оновленою формою № ЗВР-1 починаючи з травня 2016 року.

Щодо надання пільг педпрацівникам за користування комунальними послугами

Мінсоцполітики у листі від 16.01.2016 р. № 68/5/75-16 повідомило таке.

Абзацом 1 ч. 4 ст. 57 Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII передбачено, що з 01.07.2015 р. педагогічним працівникам, які працюють у сільській місцевості і селищах міського типу, а також пенсіонерам, які раніше працювали педагогічними працівниками в цих населених пунктах і проживають у них, держава відповідно до чинного законодавства забезпечує безплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах установлених норм, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (у 2015 році — 1710 грн.; у 2016 — 1930 грн.).

Постановою КМУ від 04.06.2015 р. № 389 затверджено Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Цим Порядком визначено, що до членів сім’ї пільговика під час надання пільг належать особи, на яких згідно із законодавчими актами поширюються пільги.

Оскільки відповідно до зазначеного Закону пільги з оплати комунальних послуг не поширюються на членів сім’ї педагогічних працівників, при визначенні права на пільги за користування комунальними послугами враховується дохід лише педагогічних працівників.

Збільшено грошову добову норму витрат на забезпечення харчуванням учасників спортивних заходів

Мінмолодьспорту наказом від 03.03.2016 р. № 795 внесло зміни до п. 1 свого наказу «Про затвердження грошової добової норми витрат на забезпечення харчуванням учасників спортивних заходів» від 27.01.2014 р. № 146.

Завдяки цим змінам грошову добову норму витрат на забезпечення харчуванням учасників спортивних заходів тепер установлено на рівні до 353,27 грн. (було 204,25 грн.). Тобто залежно від фінансових можливостей така добова норма може бути встановлена у максимальному розмірі — 353,27 грн., а якщо грошей бракує, то її розмір може бути й менше цього значення.

Наказ № 795 набирає чинності з 01.04.2016 р.

Забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками: тепер за методикою МОЗ

На виконання постанови КМУ «Про затвердження нормативу забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення» від 25.11.2015 р. № 1024 МОЗ наказом від 01.02.2016 р. № 51 затвердило Методику щодо забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення.

Ця Методика не поширюється на санаторно-курортні заклади, ліжковий фонд яких визначається відповідно до рівня захворюваності за профілем, заклади охорони здоров’я національного/республіканського рівня, а також заклади охорони здоров’я відомчого підпорядкування.

Також зазначено, що на спеціалізовані протитуберкульозні заклади поширюється Інструкція з розрахунку оптимального ліжкового фонду спеціалізованих протитуберкульозних закладів, що надають стаціонарну медичну допомогу хворим на туберкульоз, затверджена наказом МОЗ від 10.07.2013 р. № 584.

Методика містить формули для визначення загальної кількості потреби у стаціонарних лікарняних ліжках та кількості стаціонарних ліжок, яку потрібно оптимізувати.

Також передбачено, що у процесі оптимізації структури ліжкового фонду можливе перепрофілювання існуючих закладів у заклади охорони здоров’я або відповідні профільні структурні підрозділи закладів, які надають медичну допомогу населенню декількох адміністративно-територіальних одиниць, у межах установленого граничного нормативу забезпечення стаціонарними ліжками.

Наказ № 51 набув чинності 15.03.2016 р.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі