Теми статей
Обрати теми

Тренера-викладача призначено суддею змагань: що з оплатою його праці

Левченко Оксана, завідувач сектору умов оплати праці фінансово-економічного управління
У спортивній школі проводяться змагання. При цьому тренерів-викладачів цієї школи призначають суддями змагань. Як проводити оплату праці таким працівникам? Розмірковуємо над двома варіантами:
1) заробітна плата тренера-викладача зберігається в дні змагання, оскільки його учні беруть участь у цих змаганнях;
2) за трудовою угодою оплачується робота судді спортивних змагань, а за основним місцем роботи тренеру-викладачу надається відпустка за власний рахунок.
Який варіант правильний?

Відповідно до п. 2 додатка 6 до наказу Мінсім’ямолодьспорту «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту» від 23.09.2005 р. № 2097 (далі — наказ № 2097) місячна ставка заробітної плати встановлюється тренеру-викладачу спортивної школи за години навчально-тренувальної роботи (за 4 академічні години на день при 6-денному режимі роботи). Або ж якщо тренер-викладач обрав другу форму оплати праці — за розмірами нормативів за підготовку одного вихованця (учня-спортсмена), який входить до складу національної збірної команди України, його місячна заробітна плата залежатиме від загальної суми цих нормативів. У будь-якому випадку мова йде про оплату навчально-тренувальних занять зі спортсменами.

Час, витрачений тренером-викладачем на інші невід’ємні складові його роботи: набір дітей до спортивної школи, методичну роботу, підготовку до занять, участь у спортивних змаганнях тощо, додатковій оплаті не підлягає.

Оскільки в цьому випадку мова не йде про поїздку на змагання з учнями в інший регіон (випадок, коли, як правило, оформляється відрядження), а має місце участь у спортивних змаганнях у своїй школі, тренер-викладач перебуває на своєму постійному місці роботи і виконує притаманні йому функції. В якій ролі він бере участь у змаганні, вирішує керівник школи або інший відповідальний за проведення зазначених заходів.

Тож у період таких змагань тренер-викладач отримує звичайну заробітну плату, встановлену йому при тарифікації згідно з п. 7 додатка 6 до наказу № 2097.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі