Теми статей
Обрати теми

Установлюємо надбавку за вислугу років колишньому начальнику військового облікового столу

Коновал Світлана, головний спеціаліст відділу оплати праці в бюджетній сфері Департаменту заробітної плати та умов праці
З вересня 1997 року по серпень 2003 року я займала посаду начальника військового облікового столу в сільській раді. У серпні 2003 року мене обрали секретарем цієї ж сільської ради. Чи зараховується робота на посаді начальника військового облікового столу до стажу роботи, який дає право на одержання надбавки за вислугу років?

Так, зараховується. Пояснимо свій висновок.

Але спочатку нагадаємо, що відповідно до Положення про військовий облік військовозобов’язаних та призовників, затвердженого постановою КМУ від 09.06.94 р. № 377, виконкоми сільських, селищних, міських рад, в яких немає військових комісаріатів, забезпечують облік, ведення особових карток, оформлення бронювання, внесення до особових карток військовозобов’язаних змін тощо. Саме для таких цілей до штату органів місцевого самоврядування вводиться посада начальника (працівника) військового облікового столу.

Нормативним актом, що регулює питання встановлення надбавки за вислугу років працівникам військового облікового столу є Положення про порядок і умови виплати щомісячної надбавки за вислугу років працівникам органів виконавчої влади та інших державних органів, затверджене постановою КМУ від 20.12.93 р. № 1049 (далі — Положення № 1049).

Згідно з п. 2 цього Положення надбавка за вислугу років виплачується керівникам, спеціалістам і службовцям органів виконавчої влади та інших державних органів залежно від стажу роботи:

Стаж роботи, років

Розмір надбавки за вислугу років, %

Від 3 до 5

10

Від 5 до 10

15

Від 10 до 15

20

Від 15 до 20

25

Від 20 до 25

30

Понад 25

40

Зазначена надбавка нараховується у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) без урахування інших надбавок і доплат.

До стажу роботи, який дає право на одержання надбавки за вислугу років, зараховується (п. 3 Положення № 1049):

— загальний стаж роботи в органах виконавчої влади та інших державних органах;

— стаж роботи в Апараті Верховної Ради України, Верховної Ради і Ради міністрів АР Крим, міністерствах та комітетах АР Крим, органах місцевого самоврядування, органах прокуратури, судових органах України, відповідних органах колишнього СРСР і країн СНД;

— стаж роботи в організаціях (крім роботи у кооперативних та інших громадських організаціях), передбачених ст. 118 КЗпП.

Зауважимо: абз. 1 наведеного пункту передбачено, що при визначенні «надбавочного» стажу враховується загальний стаж в органах виконавчої влади та інших державних органах.

Ще одним важливим моментом у цьому питанні є те, що посада начальника військового облікового столу (бюро) згідно з додатком 55 до постанови КМУ «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 (далі — постанова № 268) віднесена до категорії посад службовців.

Як зазначили фахівці Мінсоцполітики у листі від 27.12.2010 р. № 969/13/155-10, дія Положення № 1049 поширюється на службовців, посадові оклади яких затверджено постановою № 268.

Тому враховуючи усе вищезазначене, цілком правомірно при підрахунку загального «надбавочного» стажу враховувати період роботи на посаді начальника військового облікового столу сільської, селищної ради.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі