Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції у жовтні — 102,8 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у жовтні 2016 року порівняно із вереснем становив 102,8 %.

Зміни до Порядку казначейського обслуговування держбюджету

Мінфін наказом від 04.10.2016 р. № 867 уніс зміни до Порядку казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, затвердженого наказом Мінфіну від 24.12.2012 р. № 1407 (далі — Порядок).

Зазначимо основні моменти цих змін:

1) замість виписки з рахунка відкритих асигнувань за узагальненими показниками головні розпорядники бюджетних коштів тепер отримають зведену виписку з рахунків відкритих асигнувань за узагальненими показниками загального фонду Державного бюджету України. У зв’язку з цим унесено відповідні зміни до пп. 5.2, 5.4, 5.5, 6.3, 6.4, п.п. 8.1.7 Порядку.

Таку зведену виписку відповідні Головні управління Казначейства надають головним розпорядникам наступного робочого дня після зарахування асигнувань за формою згідно з додатком 21 до Порядку;

2) органи Казначейства надають розпорядникам та одержувачам бюджетних коштів виписку з рахунка за результатами попереднього операційного дня. Форма такої виписки наведена у новому додатку 23 до Порядку.

Також у п. 5.4 цього Порядку уточнено, що розподіл відкритих асигнувань у розрізі розпорядників і одержувачів бюджетних коштів, складений на підставі виписки з рахунка та наданий розпорядниками нижчого рівня до органу Казначейства на паперових і електронних носіях, проводиться з урахуванням норм, зазначених у абз. 6 — 10 пп. 5.2 та 5.3 Порядку;

3) внесено зміни до п.п. 8.1.2 Порядку та уточнено порядок обліку, розподілу та надання інформації про міжбюджетні трансферти, які надаються з держбюджету місцевим бюджетам;

4) як зазначено в п.п. 8.1.7 Порядку, на підставі зведеної виписки з рахунків відкритих асигнувань за узагальненими показниками загального/спеціального фонду Держбюджету України (у разі потреби в інформації щодо бюджетних зобов’язань місцевих бюджетів) головні розпорядники наступного робочого дня після її отримання надають на паперових та електронних носіях Казначейству України розподіли відкритих асигнувань (додаток 22 до Порядку) у розрізі уповноважених органів на рівні відповідних місцевих бюджетів.

Також додано, що отримані розподіли, підписані відповідальними особами головного розпорядника, Казначейство перевіряє в автоматизованому режимі щодо відповідності не тільки помісячному розпису асигнувань загального фонду держбюджету, помісячному розподілу міжбюджетних трансфертів за територіями у розрізі місцевих бюджетів, а й наданій мережі та інформації щодо бюджетних зобов’язань (у разі якщо надання трансфертів з урахуванням бюджетних зобов’язань передбачено нормативно-правовими актами);

5) у п.п. 8.1.8 Порядку уточнено, що платіжні документи на перерахування сум міжбюджетних трансфертів на рахунки для обліку надходжень місцевих бюджетів можуть складати не тільки Головне управління Казначейства, а й управління (відділення) Казначейства;

6) за бюджетними програмами, закріпленими за Мінфіном, на рівні АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя рахунки відкриваються на ім’я місцевих фінансових органів (п.п. 8.2.1 Порядку);

7) уточнено, що видатки, які здійснено в період до затвердження документів, зазначених у п. 3.8 Порядку, також повинні бути враховані в довідці про зміни до кошторису за власними надходженнями у визначених законодавством випадках.

Також по тексту Порядку посилання на додатки 23 — 38 замінено посиланнями відповідно на додатки 24 — 39.

Наказ № 867 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Нові форми бюджетних запитів для формування місцевих бюджетів

Мінфін наказом від 30.09.2016 р. № 861 уніс зміни до свого наказу «Про затвердження типових форм бюджетних запитів для формування місцевих бюджетів» від 17.07.2015 р. № 648, затвердивши при цьому:

1. Типові форми бюджетних запитів для формування місцевих бюджетів за програмно-цільовим методом:

Бюджетний запит на 20__ — 20__ роки загальний (Форма 20__-1);

Бюджетний запит на 20__ — 20__ роки індивідуальний (Форма 20__-2);

Бюджетний запит на 20__ — 20__ роки додатковий (Форма 20__-3);

2. Типові форми бюджетних запитів для місцевих бюджетів, при формуванні яких не застосовується програмно-цільовий метод:

Бюджетний запит на 20__ — 20__ роки загальний (Форма 20__-4);

Бюджетний запит на 20__ — 20__ роки індивідуальний (Форма 20__-5);

Бюджетний запит на 20__ — 20__ роки додатковий (Форма 20__-6).

Наказ № 861 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі