Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції у вересні — 101,8 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у вересні 2016 року порівняно із серпнем становить 101,8 %.

Уряд затвердив нову постанову про ефективне використання державних коштів

Кабмін постановою від 11.10.2016 р. № 710 затвердив заходи щодо ефективного та раціонального використання державних коштів.

Мова йде про видатки, які передбачені для утримання органів державної влади та інших держорганів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти держбюджету.

Документ містить перелік заходів, спрямованих на скорочення державних видатків, які є непрофільними для держустанов і не впливають на якість їх роботи.

Зокрема, встановлено заборони на придбання форменого одягу, оплату чартерних рейсів, службове використання більше одного легкового автомобіля, здешевлення харчування для працівників за рахунок держкоштів, використання коштів бюджету для проведення заходів з відзначення пам’ятних та історичних дат, ювілеїв тощо.

Окрім того, для ефективного використання страхових внесків державних соцфондів обмежуються видатки на організацію роботи фондів, зокрема організаційно-управлінські витрати, капвкладення, видатки на інформатизацію.

При цьому є й приємні новини — знято заборони на придбання меблів, побутової техніки, проведення ремонту, здійснення заповнення вакантних посад тощо. Також спрощено процедуру погодження відряджень за кордон для працівників держустанов. Прийняте рішення Уряду дасть можливість держустановам покращити якість їх матеріально-технічного забезпечення та стимулювати працівників до підвищення ефективності роботи, забезпечуючи при цьому раціональне використання бюджетних коштів.

З дати набуття чинності постановою № 710 втратить чинність попередня постанова КМУ — «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» від 01.03.2014 р. № 65.

Подробиці — у наступному номері нашої газети.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі