№39

Бюджетна бухгалтерія, жовтень, 2016/№ 39 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо обчислення середньої заробітної плати держслужбовцю, який був призваний під час мобілізації, на особливий період Лист від 07.10.2016 р. № 1384/13/84-16
  • Щодо врахування премії за квітень 2016 року, яка виплачена у травні, для оплати днів щорічної відпустки держслужбовцю Лист від 04.10.2016 р. № 1370/13/84-16
  • Щодо виплати держслужбовцю матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань Лист від 07.10.2016 р. № 1383/13/84-16
  • Здійснення публічних закупівель: запитання-відповіді
  • Надання послуг з підвищення кваліфікації Медичний коледж отримав ліцензію на надання освітніх послуг «Спеціалізація та підвищення кваліфікації фахівців за акредитованими спеціальностями у галузі знань 1201 «Медицина» (курси підвищення кваліфікації середніх медичних і фармацевтичних кадрів). У зв’язку з цим виникли такі запитання: 1. Які установи мають право здійснювати підвищення кваліфікації своїх працівників на платній основі , а які — на безоплатній? 2. Якими є складові розрахунку вартості послуг з підвищення кваліфікації? 3. Чи слід нараховувати ПДВ на вартість курсів підвищення кваліфікації? 4. Чи має бути передбачений окремий штатний розпис для працівників курсів підвищення кваліфікації як для працівників структурного підрозділу коледжу по спецфонду?
  • Ремонтуємо будівлю із заміною ліфта Багато бюджетних установ мають на балансі будівлі, обладнані ліфтами. Для підтримання справного стану чи працездатності під час експлуатації ліфти підлягають огляду, технічному обслуговуванню та ремонту. З часом ліфти через тривалий термін експлуатації потребують капітального ремонту або заміни. З такою ситуацією звернулися до редакції наші читачі, а саме: заклад охорони здоров’я має на балансі декілька будівель (корпуси лікарні). В одному з корпусів проведено ремонт із заміною ліфта, призначеного для транспортування пацієнтів. До складу таких робіт включено розробку технічного проекту, демонтаж старого ліфта, придбання, доставку та монтаж нового. Як показати в обліку витрати, пов’язані із заміною ліфта? Що ж, давайте розберемося, яким чином все це обліковувати.
  • Національні костюми: придбаваємо та обліковуємо Сільська рада має намір придбати національні костюми вартістю 2000 грн. За яким КЕКВ слід планувати та здійснювати придбання таких костюмів? Як їх обліковувати?
  • Студента відрахували посеред місяця: в якому розмірі виплачувати стипендію Студент вищого навчального закладу (ВНЗ) IV рівня акредитації 12.09.2016 р. був відрахований з вишу у зв'язку з переведенням до іншого навчального закладу. Чи виплачується йому академічна стипендія за вересень 2016 року? Якщо так, то в якому розмірі?
  • Установлюємо тарифний розряд сестрі медичній ЦПМСД До штату Центру первинної медико-санітарної допомоги на посаду медичної сестри приймається працівник (студент), який має диплом молодшого спеціаліста та навчається на четвертому курсі медичного вишу. Він не має сертифіката медпрацівника та відповідної кваліфкатегорії. У зв’язку з цим виникають запитання: — який тарифний розряд необхідно встановити такому працівнику; — чи можна у майбутньому підвищити йому тарифний розряд і, якщо так, то що для цього необхідно?
  • Розраховуємо компенсацію за невикористану відпустку педпрацівнику У загальноосвітній навчальний заклад 12.09.2016 р. прийнято вчителя. При прийомі зазначеному працівнику встановлено: — педагогічне навантаження у розмірі 19,5 години на тиждень; — 9-й тарифний розряд за ЄТС; — підвищення посадового окладу (за тип закладу) у розмірі 25 %. 15.09.2016 р. вищезгаданий працівник звільняється, у зв’язку з чим виникають запитання: 1. Як правильно розрахувати кількість днів щорічної відпустки, що підлягають компенсації при звільненні? 2. Який розмір педнавантаження слід брати для розрахунку компенсації за відпустку: фактично встановлене (19,5 години) чи передбачене чинним законодавством (18 годин)?
  • Установлюємо доплату за перевищення планової наповнюваності груп вихователю ДНЗ Чи здійснюється доплата вихователю дитсадка за понаднормову кількість дітей у групі дошкільного віку? Якщо так, то як розрахувати таку доплату: від чисельності дітей за журналом чи від фактичного відвідування ними групи?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі