Теми статей
Обрати теми

Про внесення зміни до граничних сум витрат на придбання легкових автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп’ютерів, придбання і утримання мобільних телефонів державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного бюджету

Постанова від 11.10.2016 р. № 713

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести зміну до граничних сум витрат на придбання легкових автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп’ютерів, придбання і утримання мобільних телефонів державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного бюджету, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2001 р. № 332, замінивши позицію

«Персональний комп’ютер (системний блок, монітор, клавіатура, маніпулятор «миша»), ноутбук

13000»

такою позицією:

«Персональний комп’ютер (системний блок, монітор, клавіатура, маніпулятор «миша»), ноутбук, за винятком захищених від зовнішнього впливу (вібрації, вологості, удару, температури) персонального комп’ютера (системного блока, монітора, клавіатури, маніпулятора «миша») та ноутбука, що закуповуються МЗС, Міноборони та його розвідувальним органом, МВС, СБУ, Національною гвардією, Національною поліцією, Державною прикордонною службою, Службою зовнішньої розвідки, Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації, Державною спеціальною службою транспорту, ДСНС та Управлінням державної охорони

13000».

Прем’єр-міністр України В. Гройсман

Коментар редакції

Унесено зміни до граничних сум витрат на придбання персональних комп’ютерів та ноутбуків

Постановою КМУ від 11.10.2016 р. № 713 внесено зміни до Граничних сум витрат на придбання легкових автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп’ютерів, придбання і утримання мобільних телефонів державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного бюджету, затверджених постановою КМУ від 04.04.2001 р. № 332 (далі — постанова № 332).

Уже давно всі чекають змін щодо збільшення граничних сум витрат, але тому, що ми бачимо у постанові, яка коментується, зрадіють лише обрані. Ось ці щасливчики:

— Міністерство закордонних справ;

— Міністерство оборони та його розвідувальний орган;

— Міністерство внутрішніх справ;

— Служба безпеки;

— Національна гвардія;

— Національна поліція;

— Державна прикордонна служба;

— Служба зовнішньої розвідки;

— Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації;

— Державна спеціальна служба транспорту;

— Державна служба з надзвичайних ситуацій;

— Управління державної охорони.

Цим державним органам та службам дозволили придбавати комп’ютери та ноутбуки будь-якої вартості. Але є умова — вартісні обмеженні не застосовують під час придбання лише захищених від зовнішнього впливу (вібрації, вологості, удару, температури) персонального комп’ютера (системного блока, монітора, клавіатури, маніпулятора «миша») та ноутбука. Можливо, це пов’язано з тим, що для роботи цих служб потрібні спеціальні програми та обладнання, встановлення яких потребує особливої та більш потужної комп’ютерної техніки, придбання якої неможливе до 13000 грн.

Якщо ж у перелічених органів та служб виникне необхідність у придбанні звичайної комп’ютерної техніки, наприклад для потреб бухгалтерії, то доведеться «втиснуться» у граничні 13000 грн., адже така техніка не потребує захисту від зовнішнього впливу.

Для всіх інших бюджетників розмір граничних витрат на придбання комп’ютерів та ноутбуків залишився на рівні 13000 грн.

Також нагадаємо, що дія постанови № 332 поширюється лише на установи та організації, які утримуються за рахунок коштів державного бюджету.

Що стосується установ та організацій, які утримуються за рахунок коштів місцевих бюджетів, то постановою КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2001 р. № 332» від 04.02.2016 р. № 102 лише рекомендовано органам місцевого самоврядування затвердити граничні суми витрат відповідно до постанови № 332.

Тетяна СТАНКУС, заступник головного редактора

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі