Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Змінено підхід до чисельності та структури апарату центральних органів виконавчої влади

Уряд постановою від 23.08.2016 р. № 545 уніс зміни до постанови КМУ «Про упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій» від 12.03.2005 р. № 179.

Документом установлено, що до складу департаменту як структурного підрозділу апарату центрального органу виконавчої влади можуть входити управління (не менше 2) у разі, коли штатна чисельність департаменту перевищує 32 одиниці (нині управління в складі департаменту утворюються за умови наявності в департаменті понад 40 одиниць).

Окрім цього, зменшено мінімальну штатну чисельність самостійного відділу із 6 до 5 одиниць, а відділу в складі департаменту (управління) — із 5 до 4 одиниць.

Надано можливість уведення посади заступника начальника відділу в разі, коли штатна чисельність відділу становить не менше 5 одиниць (зараз посада заступника начальника відділу може вводитися при штатній чисельності не менше 7 одиниць), а також зменшено мінімальну штатну чисельність працівників відділів, що утворюються в складі облдержадміністрацій, із 6 до 5 одиниць.

Як зазначав Уряд, прийняте рішення має допомогти зберегти висококваліфіковані кадри в умовах обмеженості фонду оплати праці та скорочення чисельності працівників.

Визначено діапазон розрядів за ЄТС для асистента вихователя ДНЗ

Виходячи з внесених постановою КМУ від 23.08.2016 р. № 526 змін до додатку 2 до постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.09.2002 р. № 1298 оклад асистента вихователя ДНЗ в інклюзивній групі буде визначатися за 8–10 тарифними розрядами ЄТС.

Внесені зміни до назв професій

Мінекономрозвитку наказом від 10.08.2016 р. № 1328 затвердило Зміну № 5 до Національного класифікатора України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затвердженого наказом Держспоживстандарту України «Про затвердження, внесення зміни та скасування нормативних документів» від 28.07.2010 р. № 327.

Ці зміни професійних назв робіт обумовлені змінами у законодавчих та нормативних актах України, зокрема, Законом України «Про Національну поліцію України» від 02.07.2015 № 580-VIII, наказом Національного агентства України з питань державної служби «Про затвердження Типового положення про службу управління персоналом державного органу» від 03.03.2016 р. № 47, Законом України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 р. № 922-VIII тощо.

Зокрема, замість назви «спеціаліст з питань кадрової роботи та державної служби» введено — «спеціаліст з питань персоналу державної служби».

Назву «фахівець з державних закупівель» змінено на «фахівець з публічних закупівель».

Також назву «фахівець з протипожежної безпеки» змінено на «фахівець з пожежної безпеки».

Унесені зміни є чинними з 15.08.2016 р.

Внесено зміни до Порядку затвердження титулів об’єктів, будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів

Постановою КМУ від 23.08.2016 р. № 548 внесено зміни до Порядку затвердження титулів об’єктів, будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів, коштів державних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії, затвердженого постановою КМУ від 08.09.97 р. № 995.

Відповідно до цих змін титули об’єктів, фінансування будівництва яких здійснюється із залученням бюджетних коштів, коштів державних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії, загальною кошторисною вартістю до 120 млн грн. затверджуються керівниками замовників таких об’єктів та погоджуються органами (у разі наявності), до сфери управління яких вони належать.

Діти, батьки яких загинули під час участі в АТО, зараховуються до ВНЗ на місця держзамовлення

Постановою КМУ «Деякі питання вступу до вищих навчальних закладів окремих категорій громадян» від 22.07.2016 р. № 529 передбачено, що діти, батьки (один із батьків) яких загинули під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районах проведення антитерористичної операції, зараховуються до вищих навчальних закладів на місця державного замовлення в межах обсягів державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2016 році, затверджених постановою КМУ від 06.07.2016 р. № 408.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі