Теми статей
Обрати теми

Розробка проекту відводу земельної ділянки: які КТКВК та КЕКВ застосувати

Маркович Галина, заступник директора Департаменту місцевих бюджетів — начальник управління планування місцевих бюджетів Міністерства фінансів України, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
Ми — селищна рада. На нашій території планується будівництво дитячого садка. Під будівництво треба виділяти землю. За якими КТКВК та КЕКВ слід відобразити розробку проекту відводу земельної ділянки під будівництво дитячого садка та розроблення детального плану території для розміщення дитячого дошкільного закладу?

Для правильного відображення видатків бюджету за кодами бюджетної класифікації в першу чергу слід враховувати галузеву ознаку видатків та їх економічну сутність.

Зокрема, правові та організаційні основи діяльності у сфері землеустрою визначаються Законом України «Про землеустрій» від 22.05.2003 р. № 858-IV (далі — Закон № 858).

Так, ст. 25 цього Закону передбачено, що проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок є одним із видів документації землеустрою.

Роботи із землеустрою щодо встановлення в натурі (на місцевості) меж адміністративно-територіальних одиниць, складання схем землеустрою фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів. Це визначено у ст. 67 Закону № 858.

Отже, видатки на розробку проекту відводу земельної ділянки під будівництво дитячого садка мають відображатися за КТКВК 160101 «Землеустрій» і КЕКВ 2281 «Дослідження і розробки, окремі заходи розвитку по реалізації державних (регіональних) програм».

Щодо детального плану територій, то такий план відноситься до містобудівної документації і є складовою заходів із планування територій, що визначено у п. 3 ч. 1 ст. 1 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17.02.2011 р. № 3038-VI.

Згідно з ч. 2 ст. 10 цього Закону фінансування робіт з планування територій здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів або інших джерел, не заборонених законодавством.

Видатки на розроблення містобудівної документації на місцевому та регіональному рівнях відповідно до п. 7 ч. 2 ст. 71 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI належать до витрат бюджету розвитку місцевих бюджетів.

Тобто, видатки на оплату розробки детального плану території слід планувати за рахунок коштів бюджету розвитку та відображати за КТКВК 150202 «Розробка схем та проектних рішень масового застосування» і КЕКВ 2281 «Дослідження і розробки, окремі заходи розвитку по реалізації державних (регіональних) програм», оскільки відповідно до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Мінфіну від 12.03.2012 р. № 333, за цим кодом здійснюються видатки, які забезпечують розвиток у певній галузі.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі