Теми статей
Обрати теми

Чи підвищується посадовий оклад практичного психолога гімназії

Коновал Світлана, головний спеціаліст відділу оплати праці в бюджетній сфері Департаменту заробітної плати та умов праці
Чи має право на підвищення посадового окладу у розмірі 10 % практичний психолог, який працює у гімназії з поглибленим вивченням іноземної мови?

Так, практичний психолог гімназії має право на підвищення посадового окладу у розмірі 10 %. Пояснимо свій висновок.

Для цього звернемось до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102). Відповідно до п. 63 цієї Інструкції оплата праці педагогічних працівників установ і закладів освіти провадиться виходячи із встановлених ставок заробітної плати (посадових окладів) з урахуванням підвищень, фактичного обсягу педагогічної роботи, доплат та надбавок. Так, згідно з п.п. «б» п. 28 Інструкції № 102 посадові оклади (ставки заробітної плати) керівних та педагогічних працівників гімназій, ліцеїв, колегіумів, коледжів, гімназій-інтернатів, ліцеїв-інтернатів, колегіумів-інтернатів, вищих професійно-технічних навчальних закладів, вищих художніх професійно-технічних навчальних закладів, професійно-художніх училищ, художніх професійно-технічних училищ підвищуються на 10 %.

У нашому випадку практичний психолог працює у гімназії. Тому залишилося прояснити, чи відноситься його посада до педагогічних. Для цього звернемося до Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963. У цьому Переліку серед інших зазначена посада практичного психолога. А це означає, що такий працівник належить до педагогічних, отже й підвищення посадового окладу відповідно до Інструкції № 102 йому передбачено.

Додатковим аргументом у тому, що цей висновок вірний, є лист Міносвіти від 19.01.2013 р. № 10/1-40 (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2013, № 32, с. 13). У ньому фахівці Міністерства зазначили, що законодавство не встановлює для педагогічних працівників жодних інших вимог, крім статусу гімназії (у тому числі й вимог щодо наявності педагогічного навантаження). Практичний психолог, який працює в гімназії, має таке саме право на 10-відсоткове підвищення окладів (ставок заробітної плати), як і викладачі, які безпосередньо здійснюють навчальний процес з поглибленим вивченням окремих предметів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі