Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Оприлюднено проект змін до деяких Методрекомендацій з бухобліку

Мінфін на своєму сайті (www.minfin.gov.ua) оприлюднив Зміни до деяких Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку для суб’єктів державного сектору.

Цими Змінами, зокрема, врегульовано питання щодо присвоєння інвентарних (номенклатурних) номерів основним засобам та іншим необоротним матеріальним активам. Так, передбачено, що перші чотири знаки інвентарного (номенклатурного) номера означають номер субрахунку, п’ятий — підгрупу, решта знаківпорядковий номер предмета у підгрупі. Для тих груп основних засобів, для яких не виділені підгрупи, п’ятий знак може позначатись нулем.

У зв’язку з цим нагадаємо: кожному об’єкту основного засобу (крім білизни, постільних речей, одягу, взуття, бібліотечних фондів, малоцінних необоротних матеріальних активів, матеріалів довготривалого використання) присвоюється інвентарний номер.

Якщо інвентарний об’єкт є складним і включає ті чи інші відокремлені елементи, що становлять разом з ним одне ціле, на кожному такому елементі повинен бути зазначений той самий інвентарний номер, що й на основному об’єкті.

Для білизни, постільних речей, одягу, взуття, бібліотечних фондів та малоцінних необоротних матеріальних активів установлюються номенклатурні номери. При цьому предметам одного найменування, якості матеріалу та ціни встановлюється один номенклатурний номер.

Для необоротних матеріальних активів спеціального призначення суб’єкт державного сектору може присвоювати інвентарні або номенклатурні номери.

Як розрахувати оплату декретних у розмірі не меншому за мінзарплату

Допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі в розмірі 100 % середньої заробітної плати (доходу), обчисленої в порядку, установленому КМУ, і не залежить від страхового стажу. Сума допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць не повинна перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, з якої сплачувалися страхові внески до Фонду, та не може бути меншою, ніж розмір мінімальної заробітної плати, установленої на час настання страхового випадку (ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 р. № 1105-XIV).

Виконавча дирекція ФСС з ТВП у листі від 21.03.2017 р. № 2.4-38-479 зазначила, що суму допомоги по вагітності та пологах слід розраховувати таким чином:

1. Розраховувати середньоденну зарплату виходячи з фактичних виплат.

2. Порівнювати фактичну середньоденну зарплату із середньоденною зарплатою, обчисленою з розміру мінімальної зарплати, установленого в місяці настання страхового випадку (мінімальна зарплата : 30,44 — середньомісячна кількість календарних днів).

3. У разі перевищення середньоденної зарплати, розрахованої з мінімальної, над фактичною середньоденною зарплатою подальший розрахунок страхової виплати (допомоги по вагітності та пологах) здійснювати із середньоденної, обчисленої з мінімальної.

Уряд уніс зміни до Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ

Кабмін постановою від 29.03.2017 р. № 195 уніс зміни до Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з нього.

Зокрема, з 10 до 30 днів збільшено терміни для подання контролюючому органу реєстраційної заяви та копій документів у разі зміни організаційно-правової форми неприбуткової організації або внесення змін до її установчих документів, у тому числі установчих документів організації вищого рівня, на підставі яких вона діє. Крім того, зазначений Порядок приведено у відповідність до законів України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань» від 15.05.2003 р. № 755-IV, «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення окремих положень про оподаткування неприбуткових організацій» від 06.10.2016 р. № 1667-VIII і «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» від 21.12.2016 р. № 1797-VIII.

Таким чином, прийняття постанови сприятиме врегулюванню спірних питань між контролюючими органами та платниками податків при застосуванні положень Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI у частині адміністрування та оподаткування неприбуткових організацій.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі