Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Підвищено граничну суму витрат на придбання ПК до 20500 грн.

У зв’язку із зростанням цін на комп’ютерну техніку Уряд прийняв рішення про підвищення граничних сум витрат на придбання персональних комп’ютерів, у тому числі операційної системи, державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного бюджету.

Зокрема, постановою КМУ від 09.08.2017 р. № 593 внесено зміну до Граничних сум витрат на придбання легкових автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп’ютерів, придбання і утримання мобільних телефонів державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного бюджету, затверджених постановою КМУ від 04.04.2001 р. № 332.

Починаючи з 15.08.2017 р. (дата набрання чинності постановою № 593) гранична сума витрат на придбання персонального комп’ютера (системний блок, монітор, клавіатура, маніпулятор «миша», операційна система), ноутбука, за винятком захищених від зовнішнього впливу (вібрації, вологості, удару, температури) персонального комп’ютера (системного блока, монітора, клавіатури, маніпулятора «миша», операційної системи) та ноутбука, що закуповуються МЗС, Міноборони та його розвідувальним органом, МВС, СБУ, Національною гвардією, Національною поліцією, Державною прикордонною службою, Службою зовнішньої розвідки, Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації, Державною спеціальною службою транспорту, ДСНС та Управлінням державної охорони, складає 20500 грн. (було — 13000 грн.).

Посади для закладів сфери соцпослуг викладено у Випуску 80

«Соціальні послуги»

Кваліфікаційні характеристики керівників, професіоналів, фахівців, технічних службовців і робітників установ та закладів сфери соціальних послуг викладено в оновленому Випуску 80 «Соціальні послуги» Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Його затверджено наказом Мінсоцполітики від 29.03.2017 р. № 518.

Випуск 80 «Соціальні послуги» слугує підставою під час вирішення питань, що пов’язані з:

— розробленням посадових (робочих) інструкцій;

— добором і розстановкою кадрів, здійсненням контролю за їх використанням відповідно до фаху, кваліфікації та досвіду роботи;

— розробленням штатних нормативів;

— атестацією та підвищенням кваліфікації працівників;

— формуванням дієвого кадрового резерву;

— організацією роботи керівних працівників структурних підрозділів із надання соціальних послуг;

— організацією навчально-виховного процесу під час підготовки (перепідготовки) працівників за професіями відповідних освітньо-кваліфікаційних рівнів;

— розробленням навчальної, нормативної, технологічної та сертифікаційної документації;

— розробленням і вдосконаленням програм підготовки та підвищення кваліфікації працівників структурних підрозділів із надання соціальних послуг відповідно до змісту їх професійної діяльності;

— інших питань організації кадрового забезпечення та оплати праці.

Уряд унормував питання щодо статусу старост

Постановою КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 09.08.2017 р. № 590 доповнено коло посадових осіб місцевого самоврядування, які не підлягають атестації, та виключено посаду старости із п’ятої категорії посад органів місцевого самоврядування.

Відповідні зміни внесено до Типового положення про проведення атестації посадових осіб місцевого самоврядування, затвердженого постановою КМУ від 26.10.2001 р. № 1440 та до постанови КМУ «Про віднесення посад органів місцевого самоврядування до відповідних категорій посад» від 26.10.2001 р. № 1441.

Документ розроблений Нацдержслужби з метою забезпечення реалізації вимог виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо статусу старости села, селища» від 09.02.2017 р. № 1848-VIII, для усунення суперечності норм підзаконних нормативно-правових актів нормам актів вищої юридичної сили.

Облік тепла та води: виключно за лічильником!

02.08.2017 р. набрав чинності Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22.06.2017 р. № 2119-VIII, який передбачає обов’язкове обладнання всіх будівель, які приєднані до зовнішніх теплових мереж, зовнішніх мереж гарячого водопостачання, зовнішніх водопровідних мереж, будинковими вузлами обліку (лічильниками) теплової енергії та води.

Закон також установлює, що розрахунки за комунальні послуги повинні здійснюватися виключно на підставі даних комерційного обліку, і гарантує доступ до таких даних для споживачів.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі