№31

Бюджетна бухгалтерія, серпень, 2017/№ 31 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо індексації стипендій Лист від 16.03.2017 р. № 30/0/66-17/163
  • Усе, що ви хотіли знати про індексацію стипендій у січні — серпні 2017 року Стипендії підлягають індексації. У сьогоднішній статті ви знайдете відповіді на «гарячі» індексаційні запитання та дізнаєтеся про особливості індексації академічних та соціальних стипендій студентам вишів та учням профтехзакладів за період з січня по серпень 2017 року.
  • Облік пенсій підопічних у терцентрі Територіальний центр обслуговування одиноких та непрацездатних громадян отримує надходження від Пенсійного фонду — 75 % пенсій підопічних. Ці кошти використовуються на утримання пенсіонерів (придбання продуктів харчування, медикаментів, одягу тощо). Ці надходження ми обліковуємо на субрахунку 7511, а витрати, здійснені за рахунок цих надходжень, — на субрахунку 8511. Але Казначейство наполягає на тому, що витрати, які здійснюються за рахунок пенсій підопічних, не є необмінними операціями, та заперечує проти їх відображення у рядку 2310 «Інші витрати за необмінними операціями» Звіту про фінансові результати (ф. № 2-дс). Натомість, вказують на те, що таки витрати слід обліковувати на субрахунку 8013 та відображати в рядку 2210 «Витрати на виконання бюджетних програм» цього Звіту. Як правильно?
  • Придбання та облік підгузків За яким КЕКВ Центр соціально-психологічної реабілітації дітей може придбати дитячі підгузки — 2210 чи 2220? На якому рахунку їх слід обліковувати?
  • Публічні закупівлі: запитували — відповідаємо Комунальне підприємство за кошти сільської ради (поповнення статутного фонду) будує артезіанську свердловину та водогін для потреб населеного пункту. Згідно з проектно-кошторисною документацією вартість будівництва складає 880 тис. грн. Через електронну систему Prozorro у 2016 році був оприлюднений план закупівлі та звіт про укладений договір на суму 880 тис. грн. При цьому в договорі передбачено, що строк його дії — до 31 грудня 2016 року. У 2016 році підрядник виконав роботи на 570 тис. грн., але у 2016 році зазначені роботи не були закінчені — їх було припинено у зв’язку з погіршенням природних умов (морози, проблеми з підключенням до електромережі). У 2017 році підрядник продовжив виконання робіт. При цьому їх вартість не змінилась. Чи необхідно у 2017 році через електронну систему Prozorro знову оприлюднювати план закупівлі та звіт про новий договір на суму 310 тис. грн.? Чи можна оплатити такі роботи на підставі старого договору, склавши лише додаткову угоду про продовження його терміну дії на 2017 рік?
  • Бюджет участі У сучасному громадянському суспільстві зросла соціальна активність людей та з’явились активісти, які мають бажання долучитись до вирішення проблем суспільства. У жителів виникають ідеї щодо того, як покращити благоустрій територій міста, провести соціальні, культурно-мистецькі, спортивні заходи тощо. Соціальна активність суспільства вимагає створення дієвих інструментів співпраці та залучення громадськості до вирішення питань життєдіяльності міста. Вдалим світовим досвідом у технології залучення громадян до процесу підготовки та прийняття рішень є партиципаторне бюджетування. У цій статті розглянемо визначення бюджету участі, історію його виникнення, основні етапи впровадження у громаді, вигоди від реалізації та інші питання.
  • Перерозподіл бюджетних призначень Будь ласка, підкажіть, як перекинути гроші з функції на функцію в межах бюджету? Як це зробити довідками? Що і де прописувати?
  • Співфінансування заходів із двох бюджетів: дії головного розпорядника Що робити насамперед головному розпоряднику, якщо виділено кошти з державного бюджету та вже є рішення на співфінансування з місцевого бюджету на проведення капітального ремонту приміщення?
  • Оплата проекту благоустрою: за якими кодами За яким КФК та КЕКВ сільській раді оплатити проект благоустрою території центральної частини села?
  • Держадміністрація — відповідальний виконавець бюджетної програми Чи може держадміністрація бути відповідальним виконавцем по бюджетній програмі за рахунок коштів місцевого бюджету?
  • Чи може держадміністрація взяти на баланс ТМЦ, придбані за кошти місцевого бюджету За програмою соціально-економічного розвитку регіону за КПКВК 0317420 з місцевого бюджету було виділено кошти на придбання комп’ютерної техніки та меблів на покращення добробуту населення регіону за КЕКВ 3110, 2210. Чи має право державна адміністрація оприбуткувати їх собі на баланс? Паспорт бюджетної програми затверджено фінансовим відділом та держадміністрацією. Держадміністрація є відповідальним виконавцем програми.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі