Теми статей
Обрати теми

Щодо індексації стипендій

Міністерство соціальної політики України
Лист від 16.03.2017 р. № 30/0/66-17/163

Департамент стратегічного планування та аналізу Міністерства соціальної політики України розглянув запит <…> щодо індексації стипендій і повідомляє.

Відповідно до пункту 5 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 р. № 1078 (із змінами) (далі — Порядок), визначено, що у разі підвищення розміру стипендій значення індексу споживчих цін приймається за 1 або 100 відсотків у місяці, в якому відбувається таке підвищення.

Сума індексації у місяці підвищення стипендій не нараховується, якщо розмір підвищення стипендій перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення стипендії.

Якщо розмір підвищення стипендії не перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення стипендії, сума індексації у цьому місяці розраховується як різниця між сумою індексації і розміром підвищення стипендії.

Враховуючи викладене, оскільки підвищення розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії та соціальної стипендії відбулося у січні 2017 року, то значення індексу споживчих цін у цьому місяці як для звичайної стипендії, так і для соціальної стипендії приймається за 1 або 100 відсотків.

Для визначення суми збільшення грошового доходу студента береться загальний грошовий дохід студента до підвищення стипендії та грошовий дохід студента у січні 2017 року після підвищення розміру стипендій.

Сума індексації зменшується на суму підвищення грошового доходу студента. Якщо сума підвищення грошового доходу студента перевищує суму індексації, то у січні 2017 року індексація не виплачується.

Для проведення подальшої індексації індекс споживчих цін має розраховуватись з лютого 2017 року.

Одночасно повідомляємо, що згідно з пунктом 101 Порядку у разі збільшення учням і студентам за результатами семестрового контролю розміру ординарної (звичайної) академічної стипендії або соціальної стипендії як таким, що мають 10 — 12 балів з кожного предмета за дванадцятибальною шкалою або середній бал успішності «5» за п’ятибальною шкалою оцінювання, а також призначення інших академічних стипендій за результатами навчання, розмір та порядок призначення яких визначаються окремими нормативно-правовими актами (стипендії Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, іменні стипендії), обчислення індексу споживчих цін для індексації стипендії продовжує здійснюватись з місяця призначення розміру ординарної (звичайної) академічної стипендії або соціальної стипендії.

Якщо студент втратив право на призначення академічної стипендії і отримував лише соціальну стипендію, а в подальшому за результатами семестрового контролю академічна стипендія була знову призначена, то обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації такої стипендії здійснюється з місяця повторного призначення академічної стипендії.

При цьому нарахування індексації для соціальної стипендії зберігається.

Директор Департаменту стратегічного планування та аналізу Н. Підлужна

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі