Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Звіт із праці (№ 1-ПВ) за січень 2017 року подаємо за оновленою формою

7 лютого — гранична дата подання місячного статзвіту з праці (форма № 1-ПВ).

Звертаємо увагу: звіт за формою № 1-ПВ (місячна) за січень 2017 року подається за оновленою формою згідно з наказом Держстату від 10.06.2016 р. № 90.

Уряд вніс зміни до постанов з питань стипендій

Уряд постановою від 25.01.2017 р. № 32 вніс зміни до постанов Кабміну з питань стипендіального забезпечення з метою приведення їх у відповідність до Закону України «Про вищу освіту».

Документ урегульовує питання, пов’язані з розмірами академічних стипендій, призначенням академічних і соціальних стипендій згідно з новою редакцією Порядку призначення і виплати стипендій, призначення і виплатою академічних і соціальних стипендій студентам з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, особам з їх числа, а також особам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків.

Докладніше про це ми розповімо в одному з наступних номерів нашої газети.

Подання звітів про зайнятість і працевлаштування інвалідів

Фонд соцзахисту інвалідів на своєму сайті (http://www.ispf.gov.ua) повідомив наступне.

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» підприємства, установи, організації реєструються у відповідних відділеннях Фонду соцзахисту інвалідів за своїм місцезнаходженням і щороку подають цим відділенням звіт про зайнятість та працевлаштування інвалідів.

Порядок подання звітів про зайнятість і працевлаштування інвалідів та інформації, необхідної для організації їх працевлаштування, затверджений постановою КМУ «Про реалізацію статей 19 і 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» від 31.01.2007 р. № 70.

Відповідно до цього Порядку такий звіт роботодавці подають (надсилають рекомендованим листом) щороку до 1 березня відділенням Фонду, в яких вони зареєстровані, за формою № 10-ПІ (річна). Форму звітності та Інструкцію щодо її заповнення затверджено наказом Мінпраці та соцполітики від 10.02.2007 р. № 42.

Звіти надаються тільки в паперовому вигляді безпосередньо до територіальних відділень Фонду соцзахисту інвалідів. Чинними законодавчими та нормативними актами не передбачено подання звіту за формою № 10-ПІ (річна) в електронному вигляді.

Щодо оплати гемодіалізу

Держказначейська служба у листі від 10.01.2017 р. № 16-09/28-426 відповіла на запитання щодо проведення видатків на лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу.

Так, якщо цільові кошти виділяються лікарні, в якій проходить лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу, то придбання лікарських засобів (лікарських препаратів, ліків, медикаментів; діючих речовин (субстанцій); гомеопатичних засобів); крові та її компонентів; придбання виробів медпризначення (інструментів, пристроїв, приладдя, матеріалів та інших виробів, зокрема термометрів, діагностичних тестів, перев’язувальних матеріалів, ланцетів, пінцетів, голок, шприців тощо, які не беруться на облік як основні засоби) здійснюється за КЕКВ 2220 «Медикаменти та перев’язувальні матеріали».

Якщо в лікарні немає необхідної матеріальної бази для проведення відповідного лікування та укладаються договори зі спеціалізованими закладами охорони здоров’я на надання послуг з такого лікування, лікарня здійснює видатки на оплату наданих послуг за КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)». Оплата послуг лікувальних, медзакладів (проведення медогляду), передбачених законодавством (крім санаторно-курортного лікування), та оплата послуг лікарів, які мають ліцензію МОЗ (сімейних лікарів), передбачені за КЕКВ 2240.

Щодо грошової компенсації за невикористану відпустку без звільнення

Мінсоцполітики у листі від 07.12.2016 р. № 731/13/116-16 розповіло про виплату грошової компенсації за невикористані дні щорічної відпустки без звільнення.

Так, відповідно до ст. 2 Закону України «Про відпустки» (далі — Закон) право на відпустки забезпечується забороною заміни відпустки грошовою компенсацією, крім випадків, передбачених ст. 24 цього Закону.

Згідно з ч. 4 ст. 24 Закону за бажанням працівника частина щорічної відпустки замінюється грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не повинна бути менше ніж 24 календарних дні (к. дн.).

Тобто за бажанням працівника після використання ним за робочий рік, за який надається відпустка, 24 к. дн. щорічної відпустки, за решту днів невикористаної щорічної відпустки за цей же робочий рік йому може бути виплачена грошова компенсація. Наприклад, якщо тривалість щорічної відпустки працівника складає 31 к. дн. (24 к. дн. — щорічна основна відпустка і 7 к. дн. — щорічна додаткова відпустка за ненормований робочий день), то, за умови використання працівником за відповідний робочий рік 24 к. дн., за 7 к. дн. він може отримати компенсацію.

На думку Мінсоцполітики, на підставі відповідної заяви працівника в наказі про надання 24 к. дн. щорічної відпустки може бути також передбачено виплату грошової компенсації за решту днів цієї відпустки, одночасно з оплатою наданих днів або відразу після їх використання.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі