№5

Бюджетна бухгалтерія, лютий, 2017/№ 5 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Деякі питання оплати праці працівників сфери фізичної культури і спорту інвалідів Постанова від 16.11.2016 р. № 820
  • Про умови оплати праці працівників в об’єднаних територіальних громадах Лист від 19.12.2016 р. № 21289/0/2-16/28
  • Програми соціально-економічного і культурного розвитку Однією із задач місцевих рад є затвердження різноманітних програм соціально-економічного розвитку територій, які знаходяться в їх віданні. Саме створення таких програм та їх виконання щонайбільше показують, як місцева влада піклується про людей та розвиток територій. Тому грамотне прийняття програм соціально- економічного та культурного розвитку є актуальним і важливим питанням сьогодення. Ця стаття присвячена питанням, які виникають при розробці, затвердженні та виконанні програм соціально-економічного і культурного розвитку територій.
  • Головні розпорядники коштів субвенцій Які органи є розпорядниками коштів медичної та освітньої субвенцій на місцевому рівні? Чи обов’язково виконавчий комітет (у складі якого є відділи освіти та охорони здоров’я) має бути юридичною особою? Чи такий комітет може бути у складі місцевої ради? Якщо виконавчий комітет не є окремою юридичною особою, то чи обов’язково виділяти окремими юридичними особами відділи (управління) освіти та охорони здоров’я для отримання зазначених субвенцій? На чиї рахунки такі субвенції можуть надходити? (Харківська обл.)
  • Капремонт будівлі сільради за кошти бюджету розвитку Чи можна кошти бюджету розвитку використати для проведення капітального ремонту будівлі сільради? (Рівненська обл.)
  • Затвердження бюджетної програми та визначення її відповідального виконавця У грудні 2016 року була створена ОТГ. Зараз проводиться конкурс на призначення на посади, зокрема, начальника та спеціалістів фінансового управління та інших відділів. Чи може особа, яка виконує повноваження по тимчасовому трудовому договору або перебуває на стажуванні, затверджувати бюджетну програму чи бути її виконавцем? (Житомирська обл.)
  • Хто затвердить паспорт бюджетної програми У новоствореній ОТГ ще не створено місцевий фінансовий орган. Головним розпорядником бюджетних коштів є сільська рада в особі голови. Хто в такому випадку має затвердити паспорти бюджетних програм? (Житомирська обл.)
  • Одержувач бюджетних коштів: які документи подати до Казначейства Комунальне підприємство є одержувачем бюджетних коштів і отримує з місцевого бюджету фінансову підтримку за КЕКВ 2610 «Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям)». Які документи повинно надавати підприємство на початку року до органу Державної казначейської служби? Чи потрібно, крім плану використання бюджетних коштів, подавати кошторис та помісячний план використання бюд жетних коштів? Наскільки це обов’язково та якими нормативно-правовими документами це регламентовано? (Харківська обл.)
  • У 2016 році оформлено передплату: як у 2017 році списати витрати майбутніх періодів У 2016 році бюджетна установа оформила редакційну передплату на газету «Бюджетна бухгалтерія» на перше півріччя 2017 року. Такі витрати було віднесено на субрахунок 851 «Витрати майбутніх періодів». На які рахунки у 2017 році списувати такі витрати, адже у Типовій кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку для бюджетних установ відсутня кореспонденція щодо списання витрат майбутніх періодів? (Київська обл.)
  • Нарахування батьківської плати у ДНЗ Просимо роз’яснити питання щодо нарахування батьківської плати за харчування в ДНЗ за таких умов: 1) із загального фонду за КТКВК 070101 «Дошкільні заклади освіти» перераховано за КЕКВ 2230 на продукти харчування 1000 грн.; 2) використано на харчування дітей 1000 грн.; 3) розмір батьківської плати за харчування дітей в ДНЗ згідно з рішенням сільської ради встановлено на рівні 40 %, що в цьому випадку становить 400 грн.; 4) отримані від батьків за харчування дітей 400 грн. ми зараховуємо як плату за надання платних послуг за спеціальним фондом бюджету; 5) перераховуємо за продукти харчування 400 грн. із спеціального фонду бюджету за КТКВК 070101, за КЕКВ 2230; 6) із надходжень спеціального фонду на харчування дітей використано 400 грн. Як розрахувати батьківську плату виходячи з того, що на продукти харчування зі спецфонду використано 400 грн.? Знову в розмірі 40 %? Чи нарахування батьківської плати проводиться тільки виходячи із вартості продуктів харчування, придбаних за рахунок коштів загального фонду? (Волинська обл.)
  • Оформлюємо відносини зі сторожем недобудованого об’єкту На балансі сільської ради знаходиться недобудована будівля дитячого садка. Роботи виконані майже на 98 %, але проблема у тім, що ця будівля ніким не охороняється. Чи може сільрада на недобудований об’єкт взяти на роботу охоронників та запланувати їм зарплату? За яким КПКВК ці витрати слід запланувати? Чи підходить для цих цілей КПКВК 070101 «Дошкільні заклади освіти»? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • «Вислужна» & «престижна» надбавки: чи нараховувати вчителю на години заміщення Чи виплачуються надбавки за вислугу років та за престижність педагогічної праці вчителеві за проведені ним години заміщення тимчасово відсутнього іншого вчителя? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Доплата за класне керівництво вчителю ЗНЗ: чи можлива зміна розміру протягом року Вчителю загальноосвітнього навчального закладу (ЗНЗ) під час тарифікації на початку навчального року встановлено доплату за класне керівництво у розмірі 12,5 % тарифної ставки (кількість учнів на 01.09.2016 р. — 11 чоловік). Впродовж наступних місяців навчання кількість учнів у класі зросла до 16 чоловік. У зв’язку з цим виникає питання: чи можливо підвищити зазначеному працівнику розмір доплати за класне керівництво у зв’язку зі збільшенням кількості учнів з другого семестру навчального року? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Середній заробіток працівника- контрактника: зберігаємо на увесь час дії особливого періоду У січні 2016 року водій навчально-методичного центру професійно-технічної освіти повідомив керівництво установи, що він уклав контракт про проходження військової служби на строк до закінчення особливого періоду. На цій підставі працівника було звільнено від роботи і за весь період його служби (протягом року) за ним зберігалися місце роботи і середній заробіток. Але рік минув і у зв’язку з цим виникає запитання: чи правомірні наші дії щодо подальшого нарахування і виплати працівнику середнього заробітку (після закінчення року служби)? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Чи є ліміт на оплату днів хвороби? Перебуваючи в щорічній відпустці, працівник захворів. Хвороба виявилася довготривалою і продовжувалася 113 календарних днів. Після закінчення лікарняного, у день, коли треба було приступити до роботи, працівник попросив продовжити йому щорічну відпустку. Її продовжили, але наступного дня працівник знову захворів. Підкажіть, чи є якісь обмеження в кількості оплачуваних днів перебування на лікарняному протягом року? Які є особливості в повторному продовженні днів відпустки через хворобу? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Календар бухгалтера на лютий 2017 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі