Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Держатестація наукових установ проводитиметься по-новому

Кабмін постановою від 19.07.2017 р. № 540 затвердив Порядок проведення державної атестації наукових установ, яким визначається механізм проведення держатестації наукової (науково-дослідної, науково-технологічної, науково-технічної, науково-практичної) установи з метою визначення ефективності її діяльності.

Дія цього Порядку не поширюється на держатестацію вищих навчальних закладів, які відповідно до ч. 3 ст. 19 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» підлягають держатестації в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності в порядку, визначеному Кабміном.

Держатестація наукових установ проводиться в обов’язковому порядку не рідше 1 разу на 5 років для:

наукових установ державної і комунальної форми власності;

наукових установ, у статутних капіталах яких є частка, що належить державі;

наукових установ Національної академії наук, національних галузевих академій наук.

Держатестація наукових установ інших форм власності проводиться за ініціативою таких установ.

Для новоутвореної наукової установи держатестація проводиться не пізніше ніж через 3 роки після її утворення.

Попередник цього документа — постанова КМУ «Про затвердження Положення про державну атестацію науково-дослідних (науково-технічних) установ» від 07.04.98 р. № 469втратить чинність із дня набуття чинності постановою № 540.

Зупинено дію Методики визначення чисельності працівників держадміністрації

Кабмін постановою від 19.07.2017 р. № 535 зупинив дію своєї постанови «Про затвердження Методики визначення граничної чисельності працівників місцевої державної адміністрації» від 13.05.2013 р. № 361.

Нагадаємо: ця Методика застосовувалася під час визначення граничної чисельності працівників обласної, Київської та Севастопольської міської, районної, районної в мм. Києві та Севастополі держадміністрації, у тому числі її апарату.

Нові правила охорони праці для архівних установ

Мінсоцполітики наказом від 18.04.2017 р. № 634 затвердило нові Правила охорони праці в архівних установах.

Ці Правила встановлюють вимоги щодо належних безпечних і здорових умов праці та виробничого середовища, організації роботи з охорони праці в архівних установах та поширюються на всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правових форм, які здійснюють діяльність у галузі архівної справи.

Вимоги цих Правил є обов’язковими для всіх керівників та працівників архівних установ під час організації та виконання ними робіт, стажерів, аспірантів, осіб, відряджених до архівних установ, студентів вищих та середніх навчальних закладів під час проходження виробничої практики, а також під час проектування, реконструкції та будівництва приміщень архівних установ.

Наказ № 634 набере чинності з дня його офіційного опублікування. З цього ж дня втратить силу його попередник — наказ Держкомітету України з нагляду за охороною праці «Про затвердження Правил охорони праці в архівних установах» від 01.02.2005 р. № 22.

Новий порядок підвищення кваліфікації держслужбовців

Держслужбовці, уперше прийняті на держслужбу, проходитимуть підвищення кваліфікації протягом першого року роботи, потім у разі потреби перед оцінюванням або за результатами оцінювання службової діяльності, але не рідше ніж 1 раз на 3 роки.

Про це йдеться в наказі Нацагентства України з питань держслужби «Про затвердження Порядку організації підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування у навчальних закладах за державним замовленням Національного агентства України з питань державної служби» від 19.04.2017 р. № 86.

Підвищення кваліфікації держслужбовців і посадових осіб місцевого самоврядування (далі — ПОМС) здійснюватиметься за такими видами:

навчання за професійними програмами підвищення кваліфікації;

тематичні постійно діючі семінари;

тематичні короткострокові семінари, зокрема тренінги;

щорічний Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець».

Строк та форма підвищення кваліфікації визначатиметься органом, у якому працює держслужбовець чи ПОМС, залежно від сфери його діяльності. При цьому строк підвищення кваліфікації з відривом від служби і збереженням зарплати не повинен перевищувати 4 тижнів (як виняток — 2 місяців за погодженням з Кабміном), без відриву від служби — 6 місяців.

Організація підвищення кваліфікації держслужбовців і ПОМС за держзамовленням здійснюється НАДС в межах повноважень у Всеукраїнському центрі підвищення кваліфікації держслужбовців і ПОМС, інших навчальних закладах.

Наказ № 86 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі