Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Підвищення окладів керівним працівникам НВК

Керівникам навчально-виховних комплексів (НВК) «школа — дитячий садок» та їх заступникам з навчальної та навчально-виховної роботи посадові оклади підвищуються з 01.01.2017 р.

Підвищення посадових окладів педпрацівників усіх інших закладів та установ освіти, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів, здійснюється з 01.09.2017 р.

Зважаючи, що керівник НВК та його заступник з навчальної та/або навчально-виховної роботи забезпечують організацію здобуття учнями відповідної загальної середньої освіти на тому ж рівні, що й працівники загальноосвітніх навчальних закладів на аналогічних посадах, оплата праці таких працівників має здійснюватися за рахунок коштів освітньої субвенції, а отже, їх посадові оклади необхідно підвищити на 2 тарифні розряди з 01.01.2017 р.

Разом з тим органам місцевого самоврядування надано право приймати рішення про підвищення посадових окладів педпрацівникам закладів та установ освіти, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів, зокрема, дошкільних відділень НВК «загальноосвітній навчальний заклад — дошкільний навчальний заклад», «дошкільний навчальний заклад — загальноосвітній навчальний заклад» у більш ранні терміни.

Про це повідомили МОН та ЦК Профспілки працівників освіти і науки у спільному листі № 1/9-118; № 02-05/128 від 02.03.2017 р.

Перерахунок середньої зарплати з урахуванням донарахованих сум

Мінсоцполітики у листі від 06.02.2017 р. № 272/0/101-17/282 нагадало, що згідно зі ст. 115 КЗпП зарплата працівникам за весь час щорічної відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до початку такої відпустки.

Нарахування середньої зарплати за дні відпустки проводиться з урахуванням положень Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок).

Згідно з абз. 1 п. 2 Порядку обчислення середньої зарплати для оплати часу відпусток провадиться виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки.

Нарахування виплат за час відпусток провадиться шляхом ділення сумарного заробітку за останні перед наданням відпустки 12 місяців на відповідну кількість календарних днів року за винятком святкових і неробочих днів, установлених законодавством. Одержаний результат перемножується на число календарних днів відпустки.

Коли нарахування середньої зарплати проводиться до закриття відомостей на зарплату, після проведення нарахування усіх виплат працівнику можуть здійснити перерахунок середньої зарплати із урахуванням донарахованих сум.

Звільнення під час оплаченої навчальної відпустки

Згідно зі ст. 21 Закону України «Про відпустки» (далі — Закон) зарплата працівникам за час відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до її початку, в тому числі і за час додаткової відпустки у зв’язку з навчанням.

Статтею 22 Закону передбачено, що у разі звільнення працівника до закінчення робочого року, за який він уже одержав відпустку повної тривалості, для покриття його заборгованості роботодавець провадить відрахування із зарплати за дні відпустки, що були надані в рахунок невідпрацьованої частини робочого року.

Оскільки навчальна відпустка, на відміну від щорічної, надається протягом навчального, а не робочого року, незалежно від відпрацьованого в році часу, норми ст. 22 Закону в цьому випадку не застосовуються.

Тому якщо працівник під час оплаченої навчальної відпустки написав заяву про звільнення до її закінчення, немає правових підстав для відрахування коштів за частину невикористаної відпустки.

Про це повідомило Мінсоцполітики у листі від 28.12.2016 р. № 1820/0/101-16/284.

Втратили чинність 219 радянських актів

Акти СРСР та Української РСР в багатьох випадках або вже замінені відповідними актами українського законодавства, або взагалі не застосовуються. Такі акти створювали неоднозначне трактування прав та обов’язків суб’єктів господарювання.

З огляду на це, Кабмін постановою від 23.11.2016 р. № 1066 визнав такими, що:

— втратили чинність — 219 актів Української РСР;

— не застосовуються на території України — 99 актів Союзу РСР.

У Prozorro завантажуватиметься інформація про номер, дату підписання і термін дії договору про закупівлю

При завантаженні договору про закупівлю або рамкової угоди в електронну систему закупівель замовником обов’язково заповнюватимуться поля з номером, датою підписання і терміном дії договору або рамкової угоди.

Такі доповнення до наказу Мінекономрозвитку «Про затвердження форм документів у сфері публічних закупівель» від 22.03.2016 р. № 490 внесені наказом цього Міністерства від 17.01.2017 р. № 45.

Також передбачається, що у формі оголошення про проведення відкритих торгів указуватимуться:

— розмір бюджетного призначення за кошторисом або очікувана вартість частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності);

— інші критерії, які застосовуватимуться при оцінці тендерних пропозицій, і їх питома вага (за наявності).

Необхідно буде вказувати і назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі