Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції у лютому 2017 року — 101,0 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у лютому 2017 року порівняно з січнем становив 101,0 %.

Середній заробіток контрактників обкладають ПДФО

Дохід у вигляді середнього заробітку працівника, який проходить військову службу за контрактом на особливий період, з 01.01.2016 р. обкладають ПДФО на загальних підставах.

Адже до загального місячного оподатковуваного доходу платника податку не включають, зокрема, компенсаційні виплати з бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період ( п. «и» п.п. 165.1.1 ПКУ).

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 24.12.2015 р. № 911-VIII, який набрав чинності з 01.01.2016 р., ч. 3 ст. 119 КЗпП викладено в новій редакції. Зокрема, видалено норму, яка передбачала компенсацію з бюджету середнього заробітку працівникам, що проходять строкову службу за контрактом.

Оскільки з 2016 року середній заробіток працівникам, що проходять військову службу за контрактом, виплачують роботодавці за свій рахунок, то його обкладають ПДФО відповідно до п.п. 164.2.1 ПКУ.

Про це повідомила ДФСУ у своєму листі від 21.02.2017 р. № 2530/С/99-99-13-02-03-14.

Уряд узаконив фото- і відеофіксацію техогляду авто

Уряд удосконалив механізм процесу проведення перевірки технічного стану транспортних засобів суб’єктами здійснення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів.

Так, Кабмін постановою від 10.03.2017 р. № 141 уніс зміни до постанов КМУ:

«Про затвердження Порядку проведення обов’язкового технічного контролю та обсягів перевірки технічного стану транспортних засобів, технічного опису та зразка протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу» від 30.01.2012 р. № 137;

«Про затвердження Порядку формування загальнодержавної бази даних про результати обов’язкового технічного контролю транспортних засобів, доступу до неї та встановлення розміру плати за надання таких послуг» від 31.05.2012 р. № 512.

Зокрема, постановою передбачено, що виконавець здійснюватиме фото- та відеофіксацію процесу проведення обов’язкового технічного контролю транспортного засобу, про що попереджатиме замовника. Крім того, матеріали повинні будуть зберігатися протягом трьох років.

На думку Кабміну, це унеможливить видачу протоколів перевірки без її здійснення та забезпечить накопичення об’єктивних відомостей про технічний стан авто.

Вимоги до керівника державного чи комунального закладу культури

Мінкультури в листі від 08.02.2017 р. № 393/8/13-17 надало роз’яснення стосовно кваліфікаційних вимог до кандидатів на посаду керівника державного чи комунального закладу культури.

Керівником державного чи комунального закладу культури може бути особа, яка має вищу освіту, стаж роботи у сфері культури не менше трьох років, володіє державною мовою та здатна за своїми діловими і моральними якостями, освітнім і професійним рівнями виконувати відповідні посадові обов’язки.

Особа, яка бере участь у конкурсі, упродовж 30 днів з дня оголошення конкурсу подає такі документи:

— заяву про участь у конкурсі з наданням згоди на обробку її персональних даних;

— автобіографію, що містить прізвище, ім’я та по батькові такої особи, число, місяць, рік і місце народження, інформацію про громадянство, відомості про освіту, трудову діяльність, посаду (заняття), місце роботи, громадську роботу (у тому числі на виборних посадах), контактний номер телефону та адресу електронної пошти чи іншого засобу зв’язку, відомості про наявність чи відсутність судимості;

— копію документа, що посвідчує особу, копії документів про вищу освіту;

— два рекомендаційні листи довільної форми;

— мотиваційний лист довільної форми.

Мінкультури наголосило на тому, що кандидат, у якого немає вищої освіти або трирічного стажу роботи у галузі культури, не може бути допущений до конкурсного добору на посаду керівника державного чи комунального закладу культури.

Cтажування молоді в апараті МОЗ

МОЗ наказом від 10.01.2017 р. № 17 прийняло Порядок стажування громадян з числа молоді в апараті Міністерства охорони здоров’я України.

Стажування молоді в апараті МОЗ здійснюється строком до шести місяців з метою ознайомлення з функціонуванням у МОЗ державної служби.

Таке стажування проводиться у вільний від навчання (роботи) час у межах робочого часу працівників апарату МОЗ. Воно може здійснюватися з ініціативи Міністра охорони здоров’я України, державного секретаря Міністерства охорони здоров’я України, керівників вищих навчальних закладів, молодіжних громадських формувань та інших осіб.

Цей Порядок визначає права та обов’язки керівника стажування та стажиста, форму Індивідуального плану стажування.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі