Теми статей
Обрати теми

Передплата електронних видань — за КЕКВ 2210

Станкус Тетяна, заступник головного редактора газети «Бюджетна бухгалтерія»
Який КЕКВ ми маємо застосувати для передплати електронної версії газети «Бюджетна бухгалтерія»?

На сьогодні багато наших передплатників обирають електронну версію видання. Це дійсно зручно і сучасно, адже в такому випадку вони отримають видання якомога швидше та не зв’язуються з доставкою. Та і взагалі-то, як не крути, а онлайн-простір витискає офлайн. Сьогодні все більше сучасних людей віддають перевагу електронному паперу.

Але в той же час у бухгалтерів виникає запитання: за яким КЕКВ проводити видатки для оплати електронних видань — 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар», як під час оплати паперової версії видання, чи 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)», адже помацати руками те, за що заплатили, не виходить? Крім того, у випадку обрання КЕКВ 2240 казначеї вимагають ще й акти виконаних робіт.

Давайте розбиратися разом.

Перш за все слід звернутися до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Мінфіну від 12.03.2012 р. № 333 (далі — Інструкція № 333).

Так, п.п. 3 п.п. 2.2.1 цієї Інструкції передбачено, що за КЕКВ 2210 проводяться видатки на придбання або передплату періодичних, довідкових, інформаційних видань, придбання та виготовлення підручників та книг.

При цьому не зазначено, у якому форматі мають бути такі видання — паперовому чи електронному. Тож вважаємо, що цей підпункт передбачає видатки на передплату видання у будь-якому форматі.

І ніякого акта виконаних робіт, як у випадку застосування КЕКВ 2240, не потрібно.

Також зауважимо, що Мінфін на своєму офіційному сайті (http://www.minfin.gov.ua) оприлюднив проект змін до Інструкції № 333.

Цими змінами, зокрема, передбачено: у п.п. 3 п.п. 2.2.1 Інструкції № 333 буде записана норма про те, що придбання або передплату періодичних, довідкових, інформаційних видань, у тому числі електронних, слід проводити за КЕКВ 2210.

Тож зробимо остаточний висновок: видатки на передплату електронних та паперових видань слід планувати та проводити за КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі