Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції за квітень 2017 року — 100,9 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у квітні 2017 року порівняно з попереднім місяцем становив 100,9 %.

Зміни до Методики розрахунку орендної плати за держмайно та пропорції її розподілу

Кабмін постановою від 19.04.2017 р. № 279 вніс зміни до п. 10 Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу, затвердженої постановою КМУ від 04.10.95 р. № 786.

Документом передбачено встановлення річної орендної плати за оренду державного нерухомого майна Пенсійним фондом України та його територіальними органами у розмірі 1 гривні. Це забезпечить цільове та ефективне використання коштів солідарної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Цим рішенням упроваджуються механізми, спрямовані на оптимізацію використання коштів зазначеної системи та недопущення зростання адмінвидатків на оплату послуг оренди Пенсійним фондом України та його територіальними органами.

Учасники держтендерів можуть надавати довідку про відсутність податкової заборгованості електронно

Згідно із Законом України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 р. № 922-VIII замовник може відмовити учаснику закупівлі і відхилити його тендерну пропозицію, якщо учасник має заборгованість зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів).

Документацію про відсутність заборгованості можна подати у довільній формі, причому замовник визначає спосіб її подачі лише для переможця процедури закупівлі. Довідка про відсутність заборгованості видається органами доходів і зборів у паперовому або електронному вигляді.

Щоб покращити сервісне обслуговування платників, спростити їх взаємодію з контролюючими органами та пришвидшити процес видачі довідки, було доопрацьовано сервіс «Електронний кабінет платника». Використовуючи електронний цифровий підпис (ЕЦП), користувач може надіслати заяву та отримати довідку в електронному вигляді, яка буде підписана ЕЦП посадових осіб відповідного контролюючого органу.

Державні замовники, а також будь-які зацікавлені органи можуть переглянути видані платникам довідки у відкритій частині Електронного кабінету платника, вхід до якої здійснюється без ідентифікації користувача. Пошук довідки може здійснюватися за параметрами «Індивідуальний податковий номер», «Номер довідки» або «Дата довідки».

Мінекономрозвитку наполегливо рекомендує держзамовникам використовувати цей сервіс під час перевірки заборгованості в учасників тендерів і визначати це у тендерній документації.

Таку інформацію розміщено на офіційному сайті Мінекономрозвитку: http://www.me.gov.ua.

Оренда рухомого військового майна

Міноборони відповідно до Порядку надання дозволу військовим частинам Збройних Сил України на передачу закріпленого за ними рухомого та нерухомого майна в оренду, затвердженого постановою КМУ від 11.05.2000 р. № 778, та з метою вдосконалення роботи з передачі рухомого військового майна в оренду, налагодження єдиного порядку та організації управління процесами передачі в оренду рухомого військового майна наказом від 21.03.2017 р. № 155 затвердило Інструкцію про організацію передачі в оренду та укладення договорів оренди рухомого військового майна.

Одночасно визнано таким, що втратив чинність, наказ Міноборони «Про затвердження Інструкції про організацію передачі в оренду та укладення договорів оренди рухомого військового майна» від 03.08.2012 р. № 514.

Наказ № 155 набрав чинності 03.05.2017 р.

Атестація осіб, які претендують на вступ на держслужбу, щодо вільного володіння державною мовою

Кабмін постановою від 26.04.2017 р. № 301 затвердив Порядок атестації осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою.

Таке рішення прийняте на виконання Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII.

Згідно з Порядком організовує та проводить атестацію уповноважений вищий навчальний заклад, який утворює відповідну комісію. Перелік таких закладів оприлюднюється на їх офіційних веб-сайтах, а також на веб-сайтах НАДС та МОН.

Процес атестації відбувається в письмовій або усній формі. Атестація в усній формі включає ділову розмову за визначеним сценарієм та повідомлення-презентацію на встановлену комісією тему. У письмовій формі — тестове завдання та письмовий переказ тексту з фахових питань.

Після проходження атестації особи, які претендують на вступ на державну службу, отримують відповідні посвідчення.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі