№17-18

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2017/№ 17-18 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо застосування КЕКВ при придбанні будівельних матеріалів для улаштування огорожі Лист від 22.02.2017 р. № 16-08/191-3083
  • Щодо розробки тендерної документації Лист від 07.02.2017 р. № 3302-06/3812-06
  • Розробка тендерної документації: користуємось порадами Мінекономрозвитку Вже рік виповнився, як закупівельна спільнота працює за новими правилами публічних закупівель. Не секрет, що найважливішим документом при проведенні процедур відкритих торгів є тендерна документація. Можна сказати, що вона є свого роду «паспортом» закупівлі, адже як її складеш, так і «попливеш» у закупівельному морі. Здавалося б, вже всі замовники добре знають, як правильно скласти тендерну документацію, які вимоги в ній прописати, що можна вимагати від учасників, а що ні. Але так це здається тільки на перший погляд. Якщо ж переглянути практику, то побачимо, що закупівельники й досі натикаються на одні й ті ж граблі, а ось по лобі отримують учасники. Тому й не дивно, що Уповноважений орган повсякчас намагається допомогти закупівельній спільноті, надавши відповіді на чергові питання. Тож у цьому матеріалі ми допоможемо замовникам більш детально розібратися з питаннями, які розглянуті у листі Мінекономрозвитку, що стосується розробки тендерної документації (див. с. 4 цього номера).
  • Щодо укладення додаткової угоди до договору У 2003 році сільська рада уклала договір на постачання електричної енергії. Кожного року додатковою угодою встановлювалася ціна договору на рік. У 2017 році була укладена додаткова угода на суму 199438,00 грн. Але у зв’язку з підвищенням вартості електричної енергії сума додаткової угоди у 2017 році перевищить 200 тис. грн. Що робити в цій ситуації з укладеною додатковою угодою? Чи необхідно її розривати? Чи потрібно проводити процедуру закупівлі?
  • Гуртожиток на балансі сільської ради Сільській раді безоплатно передано гуртожиток. Рада зробила капітальний ремонт і планує поселити в ньому молоді сім’ї. Яким чином мешканці гуртожитку відшкодовуватимуть вартість комунальних послуг (електроенергії, тепла та водопостачання)? Чи потрібно брати ще якусь плату за утримання гуртожитку?
  • Квиток заповнений вручну: чи можна відшкодувати його вартість відрядженому Чи можемо ми відшкодовувати відрядженим працівникам вартість квитків на міжміський автобус, які заповнені вручну (ціна, дата, час відправлення), без РРО? До квитка перевізник додає копії витягу з реєстру платників єдиного податку 2 групи, виписки з державного реєстру, ліцензії. Якщо перевізник цієї групи платників єдиного податку не застосовує РРО, то квиток, який дає право на проїзд, і є його розрахунковим документом?
  • Відшкодування вартості електронного квитка на поїзд та послуг банку Відряджений працівник купив квиток на поїзд через ПриватБанк. Роздрукований на принтері квиток він надав до бухгалтерії. Чи можемо ми відшкодувати працівнику витрати на проїзд в такому випадку? Окрім вартості самого квитка, цей працівник також заплатив за послуги ПриватБанку, пов’язані з придбанням квитка. Чи можемо ми відшкодувати йому вартість таких послуг?
  • Питання виплати матеріальної допомоги дітям-сиротам — випускникам ПТНЗ Сирота — учень ПТНЗ (ІІІ рівень атестації) в листопаді 2016 року був відрахований на останньому курсі навчання через те, що самостійно залишив навчання. Під час навчання йому було видано посвідчення маляра ІІ розряду і штукатура IV розряду. У квітні 2017 року він влаштувався на роботу на посаду прибиральника територій, після чого надав до бухгалтерії ПТНЗ всі необхідні документи для отримання матеріальної допомоги при працевлаштуванні згідно з постановою КМУ від 05.04.94 р. № 226. Чи має він право на отримання такого виду матеріальної допомоги?
  • Зміна прожиткового мінімуму у травні-2017 на оклади за ЄТС не впливає Чи підвищуватимуться в травні 2017 року посадові оклади працівникам бюджетної сфери з оплатою за Єдиною тарифною сіткою у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму працездатної особи з 1600 до 1684 грн.?
  • Кому індексувати зарплату у травні 2017 року При індексації зарплати керуйтеся Законом про індексацію і Порядком № 1078. За правилами індексації в місяці підвищення посадового окладу (тарифної ставки) індекс споживчих цін (ІСЦ) приймають за 1 або 100 %. Для подальшої індексації ІСЦ обчислюють наростаючим підсумком з наступного місяця після місяця такого підвищення ( абз. 1 і 2 п. 5 Порядку № 1078). А ось збільшення зарплати працівника за рахунок установлення або підвищення інших постійних зарплатних складових (надбавок, доплат, премій тощо) без збільшення посадового окладу (тарифної ставки) не впливає на зміну «базового» місяця*.
  • Чи утримуються аліменти із суми винагороди за договором ЦПХ Зі штатним працівником бюджетної установи (працює на умовах трудового договору) у квітні 2017 року додатково уклали договір цивільно-правового характеру (ЦПХ) на виконання робіт, за яким за квітень йому була нарахована винагорода. З цього працівника на підставі постанови державного виконавця слід утримувати аліменти на користь неповнолітньої дитини. У зв’язку з цим виникає запитання: чи слід утримувати аліменти із суми винагороди зо договором ЦПХ?
  • Складаємо «преміювальне» положення бюджетної установи: крок за кроком Чи прописаний законодавчо максимальний розмір премії працівнику? Чи можна виплачувати преміювальну винагороду «новачкам» та тим, хто звільняється? За які порушення можна не виплачувати премію? Ці та інші «преміювальні» запитання хвилюють наших читачів. І як ви вже здогадалися, для правильної відповіді на них слід звернутися до відповідного документа, а саме до Положення про преміювання, яке повинна мати кожна бюджетна установа. У сьогоднішній статті ми підготували покроковий інструктаж щодо особливостей складання «преміювального» положення в бюджетних установах.
  • Надбавка за особливі умови роботи директору бібліотеки ВНЗ Директору бібліотеки вищого навчального закладу IV рівня акредитації встановлена надбавка за особливі умови роботи в розмірі 50 % посадового окладу. Ця надбавка носить разовий чи постійний характер? Чи включається вона в розрахунок відпускних?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі