Теми статей
Обрати теми

Тарифний розряд бухгалтера ДЮСШ: «вересневе» підвищення не для всіх

Жиленко Катерина, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»
У липні 2017 року на посаду бухгалтера дитячо-юнацької спортивної школи (ДЮСШ) прийняли працівницю з дипломом молодшого спеціаліста і досвідом роботи касиром 1,5 року. Їй був установлений 7-й тарифний розряд. Чи правильно встановлений тарифний розряд і чи потрібно його підвищувати з 01.09.2017 р. відповідно до наказу Мінсім’ямолодьспорту від 31.08.2017 р. № 3659?

Відразу порадуємо: тарифний розряд установлений правильно. Пояснимо чому.

Для цього звернемося до норм наказу Мінсім’ямолодьспорту «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту» від 23.09.2005 р. № 2097 (далі — наказ № 2097). Схема тарифних розрядів посад спеціалістів, керівників структурних підрозділів і службовців спортивних закладів (у тому числі ДЮСШ) наведена в додатку 13 до наказу № 2097. Згідно з розділом «спеціалісти» цієї схеми спеціалістові без категорії встановлюють 7-й тарифний розряд за ЄТС.

Про те, що бухгалтер належить до професійної групи «спеціалісти», нам говорить Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників «Випуск 1. Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності», затверджений наказом Мінсоцполітики від 29.12.2004 р. № 336 (далі — Довідник № 336). Для осіб, що обіймають цю посаду, встановлюються такі кваліфікаційні вимоги:

бухгалтер I категорії: середня професійна освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст); стаж роботи за професією бухгалтера II категорії — не менше 1 року;

бухгалтер II категорії: середня професійна освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст); стаж роботи за професією бухгалтера — не менше 1 року;

бухгалтер: середня професійна освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст) для бакалавра — без вимог до стажу роботи, молодшого спеціаліста — стаж роботи на посаді технічного службовця в галузях фінансової діяльності, роботи з базами даних, статистики, бухгалтерського обліку — не менше 1 року.

Якщо уважно переглянути вказані вимоги, то стане зрозуміло, що для присвоєння хоча б II кваліфікаційної категорії бухгалтерові необхідно мати стаж роботи за професією не менше 1 року. У цій ситуації працівник не мав такого стажу (у нього був лише стаж на посаді касира), тому його прийняли на роботу як спеціаліста без категорії і присвоїли йому 7-й тарифний розряд. Це відповідає чинним нормам наказу № 2097 і Довідника № 336, отже, тарифний розряд установлений правильно.

Тепер щодо підвищення тарифного розряду з 01.09.2017 р. Першовересневе підвищення тарифних розрядів на 2 позиції торкнулося окремих працівників закладів фізкультури і спорту. Так, спочатку постановою КМУ від 12.07.2017 р. № 506 були внесені відповідні зміни в розд. VI додатка 2 до постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298 (ср. ). Пізніше Мінсім’ямолодьспорту своїм наказом від 31.08.2017 р. № 3659 (див. «Про внесення змін у додатки до наказу Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 23 вересня 2005 року № 2097» в цьому номері газети) внесло зміни в наказ № 2097, згідно з якими оклади працівників спортивних закладів, указаних у додатках 6 — 12 до цього наказу, були підвищені на 2 тарифні розряди.

Відповідно на працівників, зазначених у додатку 13 до наказу № 2097, таке підвищення не поширюється. Тому в бухгалтера ДЮСШ без категорії залишається 7-й тарифний розряд. Але надалі він може бути підвищений. Адже, відпрацювавши на посаді бухгалтера не менше 1 року, спеціаліст може отримати II кваліфікаційну категорію і відповідний їй 8-й тарифний розряд.

Так, згідно з п. 10 Загальних положень Довідника № 366 кваліфікаційні категорії підвищуються, передусім, тим працівникам, які успішно виконують посадові завдання й обов’язки, творчо і сумлінно ставляться до службових доручень і вимог посадових інструкцій. Присвоєння і підвищення кваліфікаційних категорій працівникам здійснюють комісії з проведення кваліфікаційної атестації. Але для цього необхідно, щоб спортивний заклад дійсно потребував такого фахівця. У такому разі для його переведення на нову посаду необхідно буде внести зміни в штатний розпис і потурбуватися про збільшення фонду оплати праці на зарплату зазначеного працівника.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі