№41

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2017/№ 41 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про внесення змін у додатки до наказу Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 23 вересня 2005 року № 2097 Наказ від 31.08.2017 р. № 3659 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 22.09.2017 р. за № 1174/31042 (витяг)
  • Допорогові закупівлі: від А до Я З моменту запровадження електронних публічних закупівель щодо допорогових закупівель у замовників виникає не менше запитань, аніж щодо післяпорогових. І це не дивно. Адже чим менше врегульовано який-небудь момент у законодавстві, тим більше потім виникає запитань: як правильно діяти в тій чи іншій ситуації. У зв’язку з цим замовники бажають мати під рукою алгоритм проведення допорогових закупівель, у якому було б роз’яснено строки (за днями) вчинення певних дій при допорогових закупівлях, які саме документи має право/обов’язок складати замовник, учасники тощо аж від початку закупівлі до звіту за нею. Тож сьогодні ми допоможемо замовникам розібратися в особливостях проведення таких закупівель.
  • Придбання дров для сільської школи Загальноосвітня школа І — ІІ ступенів — дошкільний навчальний заклад розташована на території нашої сільради. У 2001 році згідно з рішенням сесії сільради ця школа була передана в оперативне управління районній раді. Зараз вона перебуває на балансі відділу освіти райдержадміністрації та фінансується за рахунок освітньої субвенції (зарплата педагогічних працівників) та додаткової дотації з державного бюджету (видатки на господарські цілі та енергоносії). На жаль, відділом освіти райдержадміністрації через об’єктивні причини не завезені дрова до загальноосвітніх шкіл району (тендерні процедури не відбулися через відсутність учасників). У зв’язку з цим опалювальний сезон може розпочатися із затримкою. З метою своєчасного подання тепла до нашої школи сільрада пропонує частково закупити дрова та передати школі згідно з таким механізмом: 1. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» затвердити програму щодо придбання твердого палива для загальноосвітньої школи, яка є комунальною власністю сільради. 2. Внести зміни до бюджету сільради та запланувати кошти за ТПКВКМБ «Інші видатки» на закупівлю твердого палива для освітнього закладу. 3. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» рішенням сесії сільради передати придбані дрова відділу освіти райдержадміністрації. Чи можемо ми так зробити?
  • Пенсійна реформа: головні зміни для роботодавців Нещодавно набрав чинності закон про пенсійну реформу — Закон № 2148. Крім змін до порядку виплати пенсій, він вніс зміни до порядку нарахування ЄСВ і оплати лікарняних (декретних). Що саме змінилося для роботодавців? Про це розповімо далі у статті.
  • Розраховуємо мінімальні декретні по-новому З 23 жовтня 2017 року (на 126 календарних днів) працівниця йде в декретну відпустку за основним місцем роботи. За останні 12 місяців вона заробила собі страховий стаж менше 6 місяців, оскільки була прийнята на роботу з 5 червня 2017 року і це її перше місце роботи. Фактична середньоденна зарплата працівниці 104,35 грн. вийшла меншою мінімальної середньоденної зарплати 105,12 грн. (3200 : 30,44), що діє на момент настання страхового випадку. Як правильно визначити розмір допомоги по вагітності та пологах для такої працівниці?
  • Тарифний розряд бухгалтера ДЮСШ: «вересневе» підвищення не для всіх У липні 2017 року на посаду бухгалтера дитячо-юнацької спортивної школи (ДЮСШ) прийняли працівницю з дипломом молодшого спеціаліста і досвідом роботи касиром 1,5 року. Їй був установлений 7-й тарифний розряд. Чи правильно встановлений тарифний розряд і чи потрібно його підвищувати з 01.09.2017 р. відповідно до наказу Мінсім’ямолодьспорту від 31.08.2017 р. № 3659?
  • Індексуємо зарплату в листопаді 2017 року На листопадову індексацію впливає індекс інфляції за вересень. Він склав 102,0 %. Яка ситуація складається з індексацією зарплати в листопаді 2017 року для працівників бюджетної сфери? Проаналізуємо найпоширеніші групи/категорії.
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в листопаді 2017 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі