Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Мінфін оприлюднив проект типової форми фінзвітності № 5-дс «Примітки до річної фінансової звітності»

На сайті Мінфіну (https://www.minfin.gov.ua) оприлюднено проект наказу «Про примітки до річної фінансової звітності», яким передбачається затвердження типової форми фінзвітності № 5-дс «Примітки до річної фінансової звітності».

Ця типова форма застосовується суб’єктами бухгалтерського обліку в державному секторі, які відповідно до законодавства складають фінансову звітність за НП(С)БО в державному секторі.

Форма передбачає розкриття інформації у таких розділах:

I. Основні засоби;

II. Нематеріальні активи;

III. Капітальні інвестиції;

IV. Виробничі запаси;

V. Фінансові інвестиції;

VI. Зобов’язання;

VII. Дебіторська заборгованість;

VIII. Доходи та витрати;

IХ. Нестачі і втрати грошових коштів і матеріальних цінностей;

Х. Будівельні контракти;

ХI. Біологічні активи;

ХII. Розшифровка позабалансових рахунків.

Уряд підвищив стипендії для студентів на 18 %

Кабмін у рамках програм підвищення соціальних стандартів опрацював та ухвалив рішення про підвищення стипендій — академічних та соціальних — на 18 %. Підвищені стипендії будуть виплачуватися з 1 листопада.

Зокрема, розмір aкадемічної стипендії на місяць становитиме:

для учнів ПТНЗ — 490 грн.;

для студентів ВНЗ I — II рівнів акредитації, що навчаються на молодшого спеціаліста чи бакалавра: звичайна — 980 грн., підвищена — 1250 грн.;

для студентів ВНЗ III — IV рівнів акредитації, наукових установ, що навчаються на бакалавра, спеціаліста чи магістра: звичайна — 1300 грн., підвищена — 1660 грн.

Розмір соціальної стипендії на місяць становитиме:

для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, а також учнів, студентів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, у ПТНЗ — 1180 грн., у ВНЗ — 2360 грн.

Для інших осіб, що мають відповідні пільги, у ПТНЗ — 450 грн., у ВНЗ I — II рівнів акредитації — 890 грн., у ВНЗ III — IV рівнів акредитації, наукових установах — 1180 грн.

Подробиці — в одному з наступних номерів нашої газети.

Залишки коштів на депозитах необхідно повернути до кінця року

ДКСУ на своєму офіційному сайті (http://www.treasury.gov.ua) інформує, що станом на 01.11.2017 р. залишок коштів, розміщених місцевими бюджетами та вищими і професійно-технічними навчальними закладами на вкладних (депозитних) рахунках у банках у 2017 році, становить 16175,3 млн грн.

Також ДКСУ звертає увагу учасників бюджетного процесу, що зазначені кошти повинні бути повернені на відповідні рахунки місцевих бюджетів та вищих і професійно-технічних навчальних закладів, відкриті в органах ДКСУ, у терміни, передбачені укладеними договорами про розміщення депозитних коштів, але не пізніше ніж:

за 10 днів до закінчення поточного бюджетного періоду за коштами місцевих бюджетів (п. 4 Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, затвердженого постановою КМУ від 12.01.2011 р. № 6);

20 грудня поточного бюджетного періоду за коштами вищих і професійно-технічних навчальних закладів (п. 3 Порядку розміщення вищими і професійно-технічними навчальними закладами на вкладних (депозитних) рахунках в установах банків державного сектору економіки тимчасово вільних бюджетних коштів, отриманих за надання платних послуг, затвердженого постановою КМУ від 26.08.2015 р. № 657).

В Україні з 2018 року буде скасовано державну систему сертифікації

Як відомо, правові та економічні основи державної системи сертифікації на території України визначені Декретом КМУ «Про стандартизацію і сертифікацію» від 10.05.93 р. № 46-93. З метою реалізації його норм також було прийнято низку нормативно-правових актів, якими регулюється функціонування державної системи сертифікації.

Водночас згідно з розд. Х Закону України «Про технічні регламенти та оцінку відповідності» від 15.01.2015 р. № 124-VIII з 1 січня 2018 року Декрет № 46-93 втратить чинність. Тобто з цієї дати державна система сертифікації припинить своє існування.

З огляду на це, Мінекономрозвитку підготовлено проект наказу, яким передбачається визнати такими, що втратили чинність, 11 нормативно-правових актів, що були розроблені на виконання вимог зазначеного Декрету.

Передбачається, що цей наказ набере чинності одночасно із втратою чинності Декретом № 46-93.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі