№42

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2017/№ 42 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Застосування ПЦМ: найактуальніші запитання Застосування ПЦМ на рівні місцевих бюджетів набирає все більші оберти. У зв’язку з цим у розпорядників бюджетних коштів виникає багато запитань. У цьому матеріалі ми пропонуємо вам, наші дорогі читачі, найсвіжіші та найактуальніші запитання з цього приводу і відповіді на них.
  • Закупівля товарів за різними кодами ДК 021:2015: скільки укладати договорів Організація уклала прямий договір на закупівлю господарчих товарів. Згідно з договором закуповуємо товари за різними кодами ДК 021:2015, які зазначено в специфікації до договору. Інформація про таку закупівлю оприлюднена у додатку до річного плану закупівель. За кожним кодом товару ДК 021:2015 в системі електронних закупівель оприлюднено окремі звіти про укладений договір, тобто на один договір є декілька звітів. Такі вимоги до оприлюднення звітів про укладені договори визначені в Порядку здійснення допорогових закупівель товарів, робіт та послуг, затвердженому вищою за рівнем організацією. Нещодавно в нашій організації було проведено аудиторську перевірку, після якої у звіті це зазначено як порушення, оскільки укладено один договір на закупівлю товарів за різними кодами ДК 021:2015. Чи правомірно це? Чи дійсно необхідно укладати окремий договір на кожен товар за окремим кодом ДК 021:2015?
  • Пластикова картка на метро: за яким КЕКВ та на якому субрахунку Під час службового відрядження до м. Києва працівник придбав картку для проїзду в метрополітені. За яким КЕКВ слід проводити видатки на придбання безпосередньо пластикової картки: за КЕКВ 2210 чи 2250? Як у подальшому обліковувати таку картку?
  • Передплата на 2018 рік: відповідаємо на ваші запитання Знаємо, що багато хто з вас вже оформив передплату на газету «Бюджетна бухгалтерія» на 2018 рік та гарантовано буде отримувати в наступному році свою перевірену роками надійну помічницю. На перший погляд, при здійсненні такої операції у бухгалтера не повинно виникнути жодних запитань. Але, судячи з ваших звернень до редакції, деякі запитання все ж виникають. Тому ми вирішили розставити всі крапки над «і» щодо оформлення та обліку передплати. Впевнені, що в цьому матеріалі кожен бухгалтер знайде для себе корисну інформацію.
  • Медична реформа: «оплатні» умови для працівників медпідприємств Чи є сенс при визначенні умов оплати праці працівників комунального некомерційного медичного підприємства брати за основу умови оплати праці, встановлені спільним наказом Мінпраці та МОЗ «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» від 05.10.2005 р. № 308/519? Чи буде медичним працівникам такого підприємства збережено надбавку за вислугу років?
  • Працювати у відділі кадрів вишу радий — установіть мені оклад Заклад вищої освіти (ЗВО) IV рівня акредитації приймає на роботу старшого інспектора відділу кадрів. Який тарифний розряд слід установити такому працівникові? Які нормативно-правові документи це регулюють?
  • Матдопомога від сільради: оподаткування і відображення у звітності Сільська рада згідно з програмами соціального захисту населення виплачує жителям села матеріальну допомогу на різні цілі, зокрема на лікування, поховання родичів, до святкування пам’ятних дат ветеранам. Чи обкладається така допомога ПДФО, військовим збором і ЄСВ? Як відобразити її у звітності?
  • «Гірське» підвищення окладів: «зверху» або «всередині» мінзарплати Установа розташована в населеному пункті, який має статус гірського. Його працівникам належить підвищення посадового окладу в розмірі 25 %. Чи потрібно включати цю виплату в мінімальну зарплату чи ж її слід нараховувати «зверху»?
  • Матдопога на «соцпобут» бібліотекарю: чи можна виплатити у розмірі меншому, ніж оклад Чи можна у зв’язку із браком коштів виплатити бібліотекарю центральної районної бібліотеки матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі меншому, ніж посадовий оклад?
  • Разова премія: чи включати до розрахунку відпускних Бюджетна установа у жовтні 2017 року виплатила своїм працівникам премію з нагоди святкування Дня юриста. Виплату такої премії передбачено колективним договором та положенням про преміювання. Чи бере участь ця виплата в розрахунку середньої заробітної плати для обчислення відпускних?
  • Працівник надав роботодавцю довідку від лікаря, а не лікарняний: як діяти Чи може довідка, видана лікарем, бути підтвердним документом причини відсутності на роботі працівника, протягом зазначеного в ній періоду, а також яку ознаку відсутності в такому випадку необхідно зазначити в табелі обліку робочого часу?
  • Чи нараховувати ЄСВ на суму лікарняних, виплачених працівнику після його звільнення Чи є базою нарахування ЄСВ сума допомоги по тимчасовій непрацездатності, нарахована роботодавцем та виплачена працівнику після його звільнення, у зв’язку із закінченням строку дії трудового договору, якщо страховий випадок розпочався в день звільнення?
  • Заповнення графи «Одержано (від кого, № та дата)» авансового звіту Як заповнюється графа «Одержано (від кого, № та дата)» Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі