Теми статей
Обрати теми

Працювати у відділі кадрів вишу радий — установіть мені оклад

Жиленко Катерина, економіст-аналітик Видавничого дому «Фактор»
Заклад вищої освіти (ЗВО) IV рівня акредитації приймає на роботу старшого інспектора відділу кадрів. Який тарифний розряд слід установити такому працівникові? Які нормативно-правові документи це регулюють?

Не знаєте, як установити оклад старшому інспекторові відділу кадрів ЗВО? Не засмучуйтеся. Ми підкажемо вам, що потрібно робити.

Згідно з Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 1 «Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності», затвердженим наказом Мінпраці від 29.12.2004 р. № 336 (далі — Довідник № 336), посада старшого інспектора по кадрах належить до розділу «спеціалісти». Тут же встановлені кваліфікаційні вимоги для цієї посади: середня професійна освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст), стаж роботи за професією інспектора по кадрах — не менше 1 року.

Для спеціалістів додаток № 11 до наказу МОН «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557) установлює 7 — 9 тарифні розряди залежно від кваліфікаційної категорії (I, II категорії і без категорії).

Але в цьому випадку потрібно звернути увагу на інший рядок (посаду) в таблиці цього додатка. А саме — «старший інспектор». Такому працівникові посадовий оклад установлюють згідно з 5 — 6 тарифним розрядом за ЄТС. При цьому його конкретний розмір (у діапазоні 5 — 6) визначає керівник закладу освіти в межах затвердженого фонду оплати праці (п. 2 наказу № 557).

Це підтверджує і фахівець Держінспекції з праці, зазначаючи, що в цьому випадку можна дотримуватися позиції Мінсім’їмолодьспорту, викладеної в листі від 12.11.2013 р. № Т-520/5.5: для працівників зі складною назвою посади тарифні розряди потрібно визначати відповідно до першої частини такої назви (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2013, № 47, с. 17). Тобто старшому інспекторові по кадрах установлювати тарифний розряд, призначений для старшого інспектора.

Зверніть увагу: що рівень акредитації ЗВО у цьому випадку не має значення, на відміну, наприклад, від старшого лаборанта, якому у ЗВО I — II рівня акредитації встановлять 5 розряд, а III — IV рівня акредитації — 6 розряд.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі