Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Перший пішов: підвищення соцстипендій у вишах отримало нормативне підґрунтя

Першим на нормативному рівні Кабміном було розглянуто питання підвищення соцстипендій у вищих навчальних закладах (ВНЗ). Як результат, світ побачила постанова від 15.11.2017 р. № 872. Зазначеною постановою внесено зміни до п. 7 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів, затвердженого постановою КМУ від 28.12.2016 р. № 1045.

Зміни передбачають підвищення розміру соціальної стипендії для студентів ВНЗ І — ІІ рівнів акредитації — з 750 до 890 грн., III — IV рівнів акредитації — з 1000 до 1180 грн. У свою чергу, для студентів ВНЗ I — IV рівнів акредитації з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, а також студентів ВНЗ, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, соцстипендія зросла з 2000 до 2360 грн.

Наразі слід очікувати змін до постанови КМУ «Про розміри стипендій у державних та комунальних навчальних закладах, наукових установах» від 28.12.2016 р. № 1047, яка також встановлює розміри соцстипендії для студентів ВНЗ.

Зауважимо, що постанова № 872 набере чинності з дня її офіційного опублікування, проте усі зміни слід застосовувати з 01.11.2017 р.

Детальніше про підвищення розмірів соцстипендії студентам ВНЗ, а також про його наслідки читайте у наступних номерах нашої газети.

Казначейство впроваджує дистанційне обслуговування з 1 січня 2018 року

Кабмін видав розпорядження «Деякі питання дистанційного обслуговування розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів» від 15.11.2017 р. № 816-р, згідно з яким розпорядникам (одержувачам) коштів державного бюджету необхідно визначити пріоритетним казначейське обслуговування через систему дистанційного обслуговування «Клієнт Казначейства — Казначейство» та здійснити організаційно-технічні заходи щодо підключення до цієї системи з 1 січня 2018 року.

Розпорядникам (одержувачам) коштів місцевих бюджетів рекомендовано визначити пріоритетним казначейське обслуговування через систему дистанційного обслуговування «Клієнт Казначейства — Казначейство» та здійснити організаційно-технічні заходи щодо підключення до зазначеної системи:

з 1 квітня 2018 року — розпорядникам (одержувачам) коштів обласних, районних бюджетів, міст (у тому числі районів у містах), бюджетів об’єднаних територіальних громад, що створюються згідно із законом та перспективним планом формування територій громад;

з 1 липня 2018 року — розпорядникам (одержувачам) коштів бюджетів територіальних громад сіл, їх об’єднань, селищ.

КЕКВ при придбанні квитків учасниками спортивних заходів

ДКСУ у листі від 03.11.2017 р. № 16-08/1009-18305 надала відповідь на запитання щодо застосування КЕКВ при придбанні квитків учасниками спортивних заходів, перебуваючи за кордоном для переїзду з місця проведення одного спортивного заходу до місця проведення іншого.

Так, згідно з п. 5 розд. III Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну від 13.03.98 р. № 59, підприємство, що відряджає працівника за кордон, забезпечує його грошовими коштами для здійснення поточних витрат під час службового відрядження (авансом) у національній валюті держави, до якої відряджається працівник, або у вільно конвертованій валюті.

У п. 7 розд. III цієї Інструкції зазначено, що за час перебування у відрядженні працівникові відшкодовуються витрати, зокрема, на проїзд до місця відрядженні і назад, а також за місцем відрядження.

Згідно з Інструкцією щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженою наказом Мінфіну від 12.03.2012 р. № 333, видатки на відрядження (у тому числі проїзд, добові, польові тощо) фізичних осіб, які мають правовідносини з бюджетною установою і на яких поширюється дія наказу (розпорядження), виданого керівником: учнів, студентів, тренерів, інших учасників, на навчально-тренувальні збори, змагання, олімпіади, фізкультурно-оздоровчі та спортивні заходи, наукові конференції тощо мають здійснюватись за КЕКВ 2250 «Видатки на відрядження».

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі