Інформаційна сторінка

Урегульовано деякі питання оплати праці посадових осіб ОМС

Кабмін постановою від 27.09.2017 р. № 730 вніс зміни до своїх постанов «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 і «Питання оплати праці працівників державних органів» від 18.01.2017 р. № 15.

Крім того, визнано такою, що втратила чинність, постанова КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268» від 27.05.2009 р. № 504.

Рішення, яке прийняте для уточнення та однозначного застосування окремих положень нормативно-правових актів, урегульовує питання в частині визначення розмірів посадових окладів посадових осіб та службовців органів місцевого самоврядування.

Подробиці — у наступному номері нашої газети.

Удосконалено порядок надання соцстипендій деяким категоріям студентів

Кабмін ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів», якою, зокрема, передбачено удосконалення переліку документів, що подаються для отримання соціальних стипендій, а саме можливість подання:

довідки вищого навчального закладу про навчання студента — у разі відсутності в нього студентського квитка;

довідки з Пенсійного фонду України про стаж роботи — у разі неможливості подання відповідної довідки з гірничого підприємства;

копії довідки встановленого зразка, виданої неповнолітній дитині померлого громадянина, віднесеного до категорії 1, 2 або 3, із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у разі неможливості подання студентом посвідчення особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Також для спрощення процесу звіряння внесених до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, відомостей про студентів зі списками студентів (курсантів), яким призначено соціальну стипендію, пропонується вищим навчальним закладам з 01.01.2018 р. при поданні зазначених списків до органів соціального захисту населення застосовувати електронний цифровий підпис.

Внесено зміни до інструкції про облік підручників

МОН наказом від 22.08.2017 р. № 1228 внесло зміни до Інструкції про порядок комплектування та облік підручників і навчальних посібників у бібліотечних фондах загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів І — ІІ рівнів акредитації, затвердженої наказом МОН від 02.12.2013 р. № 1686.

Зокрема, абз. 2 п. 9 розд. ІІ викладено в такій редакції:

«Списання здійснюється на підставі акта про списання з балансу бюджетних установ і організацій вилученої з бібліотеки літератури за формою згідно з додатком 4 до цієї Інструкції».

Цей додаток 4 — Акт про списання з балансу бюджетних установ і організацій вилученої з бібліотеки літератури — є новим. Його запроваджено наказом № 1228.

Крім цього, п. 11 зазначеної Інструкції викладено в новій редакції, а саме:

«Списані згідно з актом підручники і навчальні посібники передаються до установ, що займаються заготівлею вторинної сировини. Кошти, одержані від списаних підручників і навчальних посібників, перераховуються на відповідний поточний рахунок загальноосвітнього, професійно-технічного навчального закладу чи вищого навчального закладу І — ІІ рівнів акредитації і повинні бути використані для придбання необхідних навчальних підручників і посібників».

Наказ № 1228 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Звіт про держзакупівлі: форма діє, але Держстату не потрібна

Звіт про здійснення державних закупівель є чинним та втратить чинність лише після прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законів України, що регулюють державну статистичну діяльність», зареєстрованого у Верховній Раді України 04.05.2016 р. за № 4584.

Нагадаємо: цей Звіт затверджено наказом Держстату «Про затвердження форми державного статистичного спостереження № 1-торги (квартальна)» від 12.11.2014 р. № 334.

Одночасно, дивлячись на вимоги Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 р. № 922-VII і відповідно до розпорядження Кабміну «Про затвердження плану державних статистичних спостережень на 2017 рік» від 16.03.2017 р. № 175-р, збір органами державної статистики інформації за формою № 1-торги (квартальна) «Звіт про здійснення державних закупівель» не передбачено.

Про це повідомив Держстат у листі від 15.08.2017 р. № 08.1-18/197-17.

Оновлено довідники податкових пільг

ДФС оприлюднила нові Довідник № 84/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету, та Довідник № 84/2 інших податкових пільг станом на 01.10.2017 р.

Зазначені довідники необхідні для заповнення Звіту про суми податкових пільг, який є додатком до постанови КМУ «Про затвердження Порядку обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг» від 27.12.2010 р. № 1233.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі