№38

Бюджетна бухгалтерія, жовтень, 2017/№ 38 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо відображення в бухгалтерського обліку соціальних виплат Лист від 14.09.2017 р. № 35220-07/10/24609
  • Щодо необхідності повідомлення органу ліцензування про зміну місцезнаходження установи у разі зміни назви міста чи вулиці Лист від 18.08.2017 р. № 1/11-8307
  • Індекс інфляції нижче 100 %: що з індексацією орендної плати Індекс серпня — 99,9 %, тобто менше 100 %. Як за таких умов індексувати орендну плату: враховувати фактичне значення індексу або ж вважати його таким, що дорівнює 100 %?
  • На який рахунок зараховується внесок до статутного капіталу КП Яким нормативним документом передбачено зобов’язання одержувача бюджетних коштів відкривати рахунок саме в Казначействі? Річ у тому, що в ч. 6 ст. 22 Бюджетного кодексу України такого не зазначено, а в нашому місцевому Порядку виділення та використання коштів з міського бюджету у формі фінансової підтримки комунальним підприємствам прописано, що фінансова підтримка, що надається як внесок до статутного капіталу комунального підприємства на поповнення фонду власних оборотних засобів і засобів обігу, використовується шляхом зарахування коштів на розрахунковий рахунок підприємства, відкритий в установі банку.
  • Надання коштів КП на вирубку дерев Ми — комунальне підприємство. Нашим засновником є сільська рада. Вона ж надає нам субвенцію на вирубку дерев. Чи правомірно нашому комунальному підприємству отримувати таку субвенцію? Чи відносяться ці кошти до доходу підприємства?
  • Надання коштів комунальному підприємству на відшкодування різниці у тарифах Ми — об’єднана територіальна громада. Нами було створено комунальне підприємство «ЖЕК». Тарифи на житлово-комунальні послуги радою було затверджено ще у 2011 році. На теперішній час є велика різниця між економічно обґрунтованим тарифом і існуючим. Комунальному підприємству не вистачає коштів від квартплати на власне утримання (електроенергія та зарплата). Вони просять нас відшкодувати різницю в тарифах. Чи маємо ми право виділяти кошти комунальному підприємству на зарплату? Якщо так, то за яким КПК це правильно зробити: 6030 «Фінансова підтримка об’єктів житлово-комунального господарства» чи 6140 «Відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на житлово-комунальні послуги, що затверджувалися або погоджувалися рішенням місцевого органу виконавчої влади та органу місцевого самоврядування, та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво»?
  • За якою вартістю зарахувати земельну ділянку на баланс Установа отримала документи, що підтверджують право постійного користування земельною ділянкою, також проведено експертну грошову оцінку такої ділянки та оплачено послуги експерта. Як правильно зарахувати земельну ділянку на баланс?
  • Виготовлення стенда власними силами У 2016 році бюджетна установа за рахунок коштів спеціального фонду придбала матеріали для виготовлення стенда на загальну суму 3100 грн. Витрати здійснено за КЕКВ 2210. Матеріали було оприбутковано на субрахунок 202 «Обладнання, конструкції і деталі до установки». Станом на 01.01.2017 р. залишки за субрахунком 202 перенесено на субрахунок 1513 «Будівельні матеріали». Як правильно відобразити в бухгалтерському обліку виготовлення стенда в цьому році?
  • Заміна жорсткого диска: прості рішення Як відомо, будь-яка техніка рано чи пізно виходить з ладу. Системному адміністраторові така проблема не страшна: він купить нову деталь, поміняє її, настроїть комп’ютер наново і «вуаля» — усе запрацює знову. Проте перед бухгалтером виникає низка запитань: як визначити вид ремонту; хто його здійснить; якими документами його оформити? І нарешті, як усі ці маніпуляції відобразити в бухгалтерському обліку? Розглянемо все по порядку.
  • Табелюємо роботу під час відпустки для догляду за дитиною до 3 років Як правильно заповнити табель обліку використання робочого часу для працівниці, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років і працює на умовах неповного робочого дня?
  • З «декрету» вийшла основна працівниця: як «розпрощатися» з декретницею на її місці В установі на час перебування працівниці у відпустці для догляду за дитиною до 3 років прийнята інша співробітниця за строковим трудовим договором. Зараз працівниця, оформлена за строковим трудовим договором, також перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. Основна працівниця приступає до роботи 30.10.2017 р. у зв’язку із закінченням соцвідпустки для догляду за дитиною до 3 років. Чи маємо ми право звільнити працівницю, яка прийнята за строковим трудовим договором на місце основної працівниці і перебуває в «декреті»?
  • Працівниця на «декретному» місці збирається у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами: як бути В установі з 21.09.2016 р. працівниця перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. На її місце прийнято іншу працівницю за строковим трудовим договором на строк до дня фактичного виходу на роботу основної працівниці, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. Зараз працівниця, працевлаштована за строковим трудовим договором, вагітна. Вона надала лікарняний лист, згідно з яким цій працівниці має бути надано відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами з 27.10.2017 р. Чи маємо ми оформити цій працівниці відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами із виплатою допомоги по вагітності та пологах, а згодом надати і відпустку для догляду за дитиною до 3 років, адже жінка працює на місці основної працівниці — декретниці?
  • Встановлюємо тарифний розряд викладачу дитячої музичної школи До дитячої музичної школи на посаду викладача приймається працівник, який не має повної вищої педагогічної освіти. Натомість він закінчив юридичну академію та отримав вищу юридичну освіту (диплом спеціаліста). Який тарифний розряд необхідно встановити такому працівнику?
  • Встановлюємо надбавку за вислугу років педагогічним працівникам Виплати, пов’язані зі спеціальним стажем роботи, гарантуються державою. До таких виплат, зокрема, належить надбавка за вислугу років педагогічним працівникам, яка встановлюється відповідно до законодавства. Про те, працівникам яких категорій виплачують зазначену надбавку, які особливості обчислення «надбавочного» стажу для її встановлення та про порядок її нарахування піде мова у нашому матеріалі. Також ми окремо розглянемо нестандартні ситуації, які виникають при визначенні «надбавочного» стажу педагогічним працівникам.
  • Надбавка за вислугу років медпрацівникам Надбавка за вислугу років — складова заробітної плати медпрацівників, що підлягає обов’язковій виплаті, тому питання її встановлення надзвичайно важливе. З цієї статті ви дізнаєтеся усі тонкощі, які слід враховувати керівниками та бухгалтерам, вирішуючи питання встановлення такої надбавки. Окрім того, ми надамо відповіді на найактуальніші запитання наших читачів з приводу встановлення «вислужної» надбавки медпрацівникам. Але про все це по порядку.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі