Працівниця на «декретному» місці збирається у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами: як бути

Бєлєвцова Людмила, експерт з питань оплати праці
В установі з 21.09.2016 р. працівниця перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. На її місце прийнято іншу працівницю за строковим трудовим договором на строк до дня фактичного виходу на роботу основної працівниці, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. Зараз працівниця, працевлаштована за строковим трудовим договором, вагітна. Вона надала лікарняний лист, згідно з яким цій працівниці має бути надано відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами з 27.10.2017 р. Чи маємо ми оформити цій працівниці відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами із виплатою допомоги по вагітності та пологах, а згодом надати і відпустку для догляду за дитиною до 3 років, адже жінка працює на місці основної працівниці — декретниці?

На період, коли працівниця перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років, на її посаду можна прийняти іншого працівника за строковим трудовим договором. Строк дії такого договору — до дня фактичного виходу на роботу працівниці, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років (див. лист Мінсоцполітики від 16.05.2012 р. № 158/13/133-12). При цьому КЗпП не містить обмежень щодо надання гарантій вагітним працівницям і працівницям з дітьми, які працевлаштовані за строковими трудовими договорами, у тому числі укладеними на період до виходу з «декретної» відпустки основної працівниці.

Важливо! Працівниця, прийнята за строковим трудовим договором на період до виходу на роботу основної працівниці з відпустку для догляду за дитиною до 3 років, має право на відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами і виплату відповідної допомоги, а також на відпустку для догляду за дитиною до 3 років.

Зверніть увагу: відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами і відпустку для догляду за дитиною до 3 років оформлюють, якщо на момент їх оформлення працівниця не звільнена.

У випадку, що розглядається, працівниці, яка працює за строковим трудовим договором, обов’язково надається відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами й виплачується допомога по вагітності та пологах, якщо станом на 27.10.2017 р. вона не звільнена. Якщо така жінка після відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами забажає оформити відпустку для догляду за дитиною до 3 років і на початок цієї соцвідпустки вона перебуває у трудових відносинах з установою, то роботодавець має задовольнити таке прохання працівниці.

Тут же зауважимо: якщо звільнення припало на період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, то виплачена сума допомоги по вагітності та пологах працівницею не повертається. Більш того, оплаті підлягає і другий лікарняний лист по вагітності та пологах на 14 календарних днів, виданий через ускладнення пологів, який є продовженням першого, навіть не зважаючи на те, що цей другий лікарняний лист може бути виданий уже після звільнення.

При цьому пам’ятайте: ст. 184 КЗпП допускає звільнення на підставі п. 2 ст. 36 КЗпП вагітних працівниць і працівниць з дітьми до 3 років, які працюють за строковим трудовим договором на період до виходу на роботу основної працівниці з відпустки для догляду за дитиною до 3 років, тільки з обов’язковим їх працевлаштуванням. На період працевлаштування за ними зберігається середня зарплата, але не більше 3 місяців з дня закінчення строкового трудового договору.

Детальніше про умови для припинення строкового трудового договору із вагітними працівницями і працівницями, які мають дітей до 3 років, див. у консультації фахівця Мінсоцполітики в цьому номері.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі