Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Документи на держслужбу можна подати по Інтернету

Уже у вересні стартує конкурс на зайняття посад спеціалістів з реформ у міністерствах і відомствах. При цьому Кабмін змінив порядок проведення конкурсу.

Тепер подавати документи можна не лише особисто або поштою, але й онлайн через Єдиний портал вакансій держслужби.

Розширений перелік підстав для відмови в розгляді документів кандидата. Так, не розглядатимуться документи на участь у конкурсі у випадку:

— їх подання в останній день прийому після закінчення робочого часу;

— направлення їх поштою після закінчення строку подання;

— направлення їх поштою впродовж установленого строку подання і надходження в держорган менш ніж за 3 робочих дні до дати проведення конкурсу.

Крім того, тепер уся процедура відбору на посаду категорії «А» фіксуватиметься на відеокамеру. Для відбору держслужбовців категорій «Б» і «В» може проводитися відео- або аудіофіксація.

Тестувати кандидатів будуть на комп’ютерах у присутності мінімум 3-х членів відбіркової комісії, а самі тести разом з правильними відповідями будуть опубліковані на сайті НАДС. Кандидати на посаді категорій «А» і «Б» також вирішуватимуть ситуативні завдання.

Комісія оцінить і професійну компетентність кандидатів при проходженні ними усної співбесіди.

Спеціалісти з реформ проходитимуть додаткове тестування на наявність аналітичних здібностей і здібностей з роботи з інформацією.

Оновлений Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби затверджений постановою Кабміну від 18.08.2017 р. № 648, яка набрала чинності 30 серпня.

Як діяти комісії із соцстраху, що сумнівається в обґрунтованості видачі листка непрацездатності

Одним із основних завдань ФСС з ТВП є здійснення перевірок обґрунтованості видачі та подовження листків непрацездатності застрахованим особам (п. 6 ч. 1 ст. 9 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 р. № 1105-XIV).

У разі необхідності комісія із соцстрахування має право звернутися до робочих органів відділень ФСС з ТВП для проведення перевірки обґрунтованості видачі та подовження листків непрацездатності.

Відповідне роз’яснення надав ФСС з ТВП у листі від 11.05.2017 р. № 5-14/Н-225з-60.

Відшкодування чорнобильцям витрат на лікування

Мінсоцполітики наказом від 26.07.2017 р. № 1211 затвердило Порядок відшкодування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, витрат на лікування у закладах охорони здоров’я на території України, придбання ліків, що відсутні в таких закладах, виробів медичного призначення, протезів, крім зубного протезування дорогоцінними металами та металокерамікою.

Цим Порядком визначено механізм використання коштів, передбачених Мінсоцполітики за бюджетною програмою «Фінансова підтримка громадських об’єднань інвалідів та ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військових пам’ятників та з відзначення Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні», для відшкодування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, витрат на лікування у закладах охорони здоров’я на території України, придбання ліків, що відсутні в таких закладах, виробів медпризначення, протезів, крім зубного протезування дорогоцінними металами та металокерамікою.

Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінсоцполітики. Розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня є Фонд соцзахисту інвалідів, одержувачами — всеукраїнські громадські об’єднання осіб з інвалідністю, статутна діяльність яких спрямовується на соцзахист постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Попередник цього Порядку, затверджений наказом Мінсоцполітики від 29.05.2012 р. № 319, втратить чинність з дня офіційного опублікування наказу № 1211.

Встановлено граничний розмір винагороди держвиконавцям

Відповідні зміни постановою Кабміну від 23.08.2017 р. № 641 внесено до Порядку виплати винагород державним виконавцям та їх розмірів і розміру основної винагороди приватного виконавця, затвердженого постановою КМУ від 08.09.2016 р. № 643.

Рішення Кабміну передбачає встановлення граничного розміру винагороди за фактичне виконання виконавчого документа майнового характеру як для державних виконавців, так і для керівників, а саме: не більше 200 розмірів прожитмінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року.

Також встановлено, що у разі коли виконання виконавчого документа було забезпечено виконавчою групою, заява про виплату винагороди подається керівником зазначеної групи особі, яка прийняла рішення про її утворення. У заяві зазначається розрахунок (розподіл) такої винагороди між усіма членами групи. Сума винагороди виконавчій групі не повинна перевищувати 2 % стягнутої суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом.

Кошти розподіляються між усіма членами виконавчої групи порівну. При цьому сума винагороди кожного члена групи не повинна перевищувати 200 розмірів прожитмінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі