Теми статей
Обрати теми

Подарунок школі від сільської ради

Маркович Галина, експерт з фінансових питань, Проектний офіс секторальної децентралізації, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
Чи може сільська рада, якщо у неї є гроші, зробити на 1 вересня подарунок школі у вигляді шкільних наборів дітям? Яким буде код КФК і КЕКВ?

Відповідно до ст. 89 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI (далі — БКУ) школи фінансуються з районного бюджету й у сільському бюджеті не можуть передбачатися кошти на фінансування видатків з їх утримання.

Водночас відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.97 р. № 280/97-ВР до компетенції сільських, селищних та міських рад належить затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку відповідних адміністративно-територіальних одиниць та цільових програм.

Статтею 91 БКУ передбачено, що з усіх місцевих бюджетів можуть здійснюватися видатки на реалізацію програм місцевого значення стосовно дітей, молоді, жінок та сім’ї.

Отже, сільська рада може прийняти місцеву програму, наприклад, стосовно забезпечення дітей навчальним приладдям, та передбачити у бюджеті кошти на її реалізацію у вигляді субвенції районному бюджету. Такі видатки плануються за ТПКВКМБ 8800 «Інші субвенції» та КЕКВ 2620 «Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів». Тобто видатки здійснюватимуться відповідним головним розпорядником коштів районного бюджету.

При цьому умови надання субвенції та напрямки використання визначаються договором, який укладається між її надавачем та одержувачем.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі