Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Форму довідки-виклику на сесію знову оновили

Із 2018/2019 навчального року запроваджуються форми документів з підготовки кадрів у закладах вищої освіти відповідно до форм, затверджених наказом МОН «Про затвердження форм документів з підготовки фахівців у закладах вищої освіти» від 16.02.2018 р. № 160.

Серед таких форм документів, зокрема, довідка-виклик, за якою студенту надають додаткову оплачувану відпустку на період настановних занять /виконання лабораторних робіт / складання сесії / складання державних іспитів (атестації) / підготовки та захисту дипломного проекту.

Нова редакція Переліку платних послуг, які можуть надаватися архівними установами, вже діє

Кабмін постановою від 14.03.2018 р. № 175 уніс зміни до постанови КМУ від 07.05.98 р. № 639, якою був затверджений Перелік платних послуг, які можуть надаватися архівними установами, що утримуються за рахунок бюджетних коштів: цей Перелік викладено в новій редакції. Тепер він має іншу структуру, а види та назви послуг осучаснено.

Надання архівними установами оновлених послуг сприятиме покращенню матеріально-технічного забезпечення архівних установ і отриманню фізичними та юридичними особами якісних архівних послуг на платній основі.

Постанова № 175 набрала чинності 28.03.2018 р.

Районні ДПІ перетворять у Центри обслуговування

ДПІ в районах, містах (крім м. Києва), районах у містах, об’єднані ДПІ втрачають статус юридичних осіб та приєднуються до головних управлінь ДФС у регіонах. Фактично вони перетворюються в Центри обслуговування платників.

Як повідомляють у Мінфіні, таке рішення Кабмін затвердив постановою «Про реформування деяких територіальних органів Державної фіскальної служби» від 28.03.2018 р.

«Ліквідація районних органів ДФС — це перший етап структурної реорганізації ДФС. Це дозволить областям ефективніше виконувати основні функції ДФС, такі як аудит та робота з боргом, а районам зосередитися на обслуговуванні платників. Наступний крок структурної реорганізації ДФС — створення єдиної юридичної особи у податковому напрямі ДФС», — кажуть у Мінфіні.

Така реорганізація, на думку Мінфіну, дозволить ефективно організувати роботу персоналу районів та областей.

Виплати за ЦПД: за яким кодом бюджетної класифікації платити ПДФО

ГУ ДФС у Тернопільській області в листі від 15.03.2018 р. № 1013/ІПК/19-00-13-01-22-1 проінформувала про визначення коду бюджетної класифікації при сплаті податку на доходи фізичних осіб.

Так, наказом Мінфіну «Про бюджетну класифікацію» від 14.01.2011 р. № 11 затверджено Класифікацію доходів бюджету з податку на доходи фізичних осіб, зокрема:

11010100 — податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати;

11010400 — податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата.

Податківці відзначили, що при сплаті до бюджету ПДФО із сум винагороди за договорами ЦПХ необхідно відображати код бюджетної класифікації 11010400.

З Порядку № 1078 прибрали згадку про індексацію пенсій

Кабмін затвердив постанову від 28.02.2018 р. № 141, якою вносяться зміни до Порядку проведення індексації, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078).

Такі зміни відбулися через пенсійну реформу, а саме у зв’язку з ухваленням Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від 03.10.2017 р. № 2148-VIII.

Так, у зміненій редакції Порядку № 1078, зокрема, зазначено, що індексація пенсій здійснюватиметься шляхом їх підвищення відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Крім того, щомісячні страхові виплати постраждалим на виробництві (з урахуванням виплат на необхідний догляд за постраждалим) і членам їх сімей індексуватимуться відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Для працюючих пенсіонерів, а також фізичних осіб, які одночасно працюють і отримують суми відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, а також суми, що виплачуються особам, які мають право на відшкодування шкоди у разі втрати годувальника, насамперед індексується заробітна плата. Нагадаємо, що зарплата індексується в межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Відзначимо, що внесені зміни до Порядку № 1078 на механізм індексації заробітної плати не вплинули.

Постанова № 141 набула чинності 15.03.2018 р.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі