Теми статей
Обрати теми

Розгляд заявки на фінансування

Маркович Галина, експерт з фінансових питань, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
Ми — одержувачі бюджетних коштів. Подаємо заявку на фінансування до розпорядника вищого рівня. Головний розпорядник має зробити розподіл виділених бюджетних асигнувань з рахунку. Скільки днів головний розпорядник має розглядати заявку: 3 чи 5? Чи повинен він фінансувати одержувача одразу, як кошти потраплять на його рахунок?

Терміни розгляду головними розпорядниками коштів заявок на фінансування нормативно-правовими актами не визначено.

Відповідно до ст. 22 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI (далі — БКУ) головний розпорядник бюджетних коштів:

приймає рішення щодо делегування повноважень на виконання бюджетної програми розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня та/або одержувачами бюджетних коштів, розподіляє та доводить до них у встановленому порядку обсяги бюджетних асигнувань (п. 3 ч. 5);

здійснює управління бюджетними коштами у межах встановлених йому бюджетних повноважень та оцінку ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі (п. 7 ч. 5);

здійснює внутрішній контроль за повнотою надходжень, взяттям бюджетних зобов’язань розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачами бюджетних коштів і витрачанням ними бюджетних коштів (п. 9 ч. 5);

— розпорядник бюджетних коштів може уповноважити одержувача бюджетних коштів на виконання заходів, передбачених бюджетною програмою, та надати йому кошти бюджету (на безповоротній чи поворотній основі) в межах відповідних бюджетних асигнувань (ч. 6).

Отже, головний розпорядник самостійно організовує свою діяльність для забезпечення ефективного і цільового використання бюджетних коштів. Тобто самостійно визначає всі процедури з управління бюджетними коштами, у тому числі щодо виконання заявок на фінансування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі