Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції у березні 2018 року — 101,1 %

За повідомленням Держкомстату, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у березні 2018 року щодо лютого 2018 року становив 101,1 %.

Зміни до Порядку надання субвенції з держбюджету на формування інфраструктури ОТГ

Кабмін постановою від 04.04.2018 р. № 242 вніс зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, затвердженого постановою КМУ від 16.03.2016 р. № 200.

Відповідно до внесених змін виконавчі комітети міських, селищних, сільських рад матимуть два місяці на подання проектних заявок на весь обсяг коштів, передбачений ОТГ на відповідний бюджетний період.

Кошти субвенції відтепер можна спрямовувати і на капітальний ремонт об’єктів комунальної інфраструктури, а також на капітальний, а не поточний, ремонт вулиць і доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення.

Крім того, відтепер субвенція може бути використана для співфінансування інших програм і проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

Прийняття постанови № 242 сприятиме ефективному використанню коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на формування відповідної інфраструктури ОТГ, а також приросту або оновленню основних фондів комунальної форми власності сільських, селищних, міських рад ОТГ.

Припиняється випуск у готівковий обіг дрібних монет

Нацбанк відповідно до своєї постанови «Про оптимізацію обігу монет дрібних номіналів» від 15.03.2018 р. № 25 припиняє додатковий випуск у готівковий обіг монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок (далі — монети дрібних номіналів) з 01.07.2018 р.

Монети дрібних номіналів перебувають в обігу до прийняття окремого рішення НБУ про їх вилучення.

Відповідно, з 01.07.2018 р. юрособи незалежно від організаційно-правової форми та форми власності і фізичні особи, які здійснюють підприємницьку діяльність, у випадку відсутності монет дрібних номіналів, повинні проводити заокруглення загальних у чеку сум розрахунків готівкою за товари (роботи, послуги) та загальних сум розрахунків в акті про видачу коштів чи іншому документі, що оформляється під час повернення коштів у разі повернення товару, за такими правилами:

1) сума, що закінчується від 1 до 4 копійок, заокруглюється в бік зменшення до найближчої суми, яка закінчується на 0 копійок;

2) сума, що закінчується від 5 до 9 копійок, заокруглюється в бік збільшення до найближчої суми, яка закінчується на 0 копійок.

При цьому юридичні та фізичні особи під час здійснення безготівкових розрахунків заокруглення не здійснюють.

НАЗК затвердило Положення про реєстр корупціонерів

НАЗК рішенням від 09.02.2018 р. № 166 затвердило Положення про Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Такий реєстр — це електронна база даних, яка містить відомості про осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, та про юридичних осіб, до яких застосовано заходи кримінально-правового характеру у зв’язку з вчиненням корупційного правопорушення.

Держатель та Адміністратор Реєстру — НАЗК.

Підставою для внесення відомостей про особу, яку притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, є:

1) електронна копія рішення суду, яке набрало законної сили, з Єдиного державного реєстру судових рішень;

2) засвідчена в установленому порядку паперова копія розпорядчого документа про накладення дисциплінарного стягнення.

Кадрові служби органів держвлади та місцевого самоврядування, а також підприємств, установ та організацій, посадові особи яких є суб’єктами відповідальності за корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, у день підписання розпорядчого документа про накладення на особу або зняття з неї дисциплінарного стягнення за вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення зобов’язані надати Реєстратору електронну та засвідчену в установленому порядку паперову копію відповідного розпорядчого документа разом з інформаційною карткою до розпорядчого документа про накладення (зняття) дисциплінарного стягнення на (з) особу(и) за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.

НАЗК повинно забезпечити оприлюднення на своєму офіційному веб-сайті відомостей з Реєстру протягом трьох робочих днів після їх внесення до Реєстру.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі