Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Відтепер ОМС самостійно затверджують перелік об’єктів, на яких виконуються суспільно корисні роботи

Це стало можливим завдяки прийнятому Верховною Радою України Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання» від 03.07.2018 р. № 2475-VIII (далі — Закон № 2475). Отже, відтепер, крім видів суспільно корисних робіт, ОМС визначають і перелік об’єктів для їх виконання.

Крім цього, зазначеним Законом збільшено граничну кількість годин адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт за несплату аліментів — з 240 до 360 год, а також доповнено відповідальність за несплату аліментів у вигляді штрафів та введено відповідальність за ухилення та злісне ухилення від виконання суспільно корисних робіт.

Нагадаємо, що такий вид адміністративного стягнення, як суспільно корисні роботи, було введено Законом України від 07.12.2017 р. № 2234-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів». При цьому порядок його виконання регламентовано главою 30-А Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.84 р. № 8073-X та наказом Мін’юсту «Про порядок виконання адміністративних стягнень у вигляді громадських робіт, виправних робіт та суспільно корисних робіт» від 19.03.2013 р. № 474/52 (у редакції від 02.03.2018 р.).

Закон № 2475 набере чинності 28.08.2018 р., тобто через місяць з дня його офіційного опублікування*.

* Опублікований у газеті «Голос України» від 28.07.2018 р. № 138.

ДФС оприлюднила ставки місцевих податків та зборів

Відповідно до вимог ст. 12 ПКУ сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, у межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів.

З 1 січня 2018 року набрала чинності нова редакція ст. 12 ПКУ. Так, згідно з пп. 12.3.3 ПКУ копія прийнятого рішення про встановлення місцевих податків чи зборів або про внесення змін до них надсилається в електронному вигляді у десятиденний строк з дня прийняття до контролюючого органу, в якому перебувають на обліку платники відповідних місцевих податків та зборів. Однак зробити це треба не пізніше 1 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та зборів або змін до них.

Контролюючі органи не пізніше 10 липня поточного року складають зведену інформацію про розмір та дату встановлення ставок місцевих податків та зборів на відповідних територіях та подають її в електронній формі центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику.

Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, не пізніше 15 липня поточного року оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті зведену інформацію про розмір та дату встановлення ставок місцевих податків та зборів на відповідних територіях. На сайті ДФС (http://sfs.gov.ua/) вже оприлюднено ставки місцевих податків та зборів на 2019 рік.

ФССУ затвердив новий порядок виплат потерпілим на виробництві

Правління Фонду соціального страхування України (ФССУ) згідно з постановою від 19.07.2018 р. № 11 (далі — постанова № 11) затвердило у новій редакції Порядок призначення, перерахування та проведення страхових виплат, які Фонд здійснює потерпілим на виробництві та членам їх сімей.

Зазначеною постановою приведено у відповідність до чинного законодавства Порядок призначення, перерахування та проведення страхових виплат, затверджений постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 27.04.2007 р. № 24, що діяв з 2007 року, а також внесено низку змін щодо фінансування та перерахунку страхових виплат сім’ям, які втратили годувальника у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або профзахворюванням.

Після набуття чинності постанови № 11 за період між закінченням одного навчального закладу та вступом до іншого дітям, батьки яких загинули на виробництві, ФССУ буде проведено щомісячні страхові виплати. Зокрема, страхові виплати не будуть призупинятись у літній період між закінченням школи та вступом до вищого навчального закладу на денну форму навчання тощо.

Постанова № 11 набере чинності 01.10.2018 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі