Теми статей
Обрати теми

Про запровадження АС «Є-Звітність»

Державна казначейська служба України
Лист від 02.02.2018 р. № 17-10/73-2142

Державною казначейською службою України (далі — Казначейство) в рамках реалізації Плану заходів щодо модернізації системи бухгалтерського обліку в державному секторі на 2016 — 2018 роки, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28.11.2016 р. № 1038, створена Система подання електронної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів і державними цільовими фондами (далі — АС «Є-Звітність»), яка відповідно до наказу Казначейства від 27.12.2017 р. № 421 введена в дослідно-промислову експлуатацію.

АС «Є-Звітність» передбачає створення особистого електронного кабінету розпорядникам (одержувачам) бюджетних коштів та фондам загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування (далі — клієнти Казначейства), які складають та подать фінансову та/або бюджетну звітність до органу Казначейства за місцем обслуговування.

Казначейством підготовлені зміни до наказу Міністерства фінансів України від 24.01.2012 р. № 44 «Про затвердження Порядку складання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09.02.2012 р. за № 196/20509 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 07.02.2017 р. № 44, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 02.03.2017 р. за № 297/30165) в частині складання та подання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування через систему подання електронної звітності Казначейства. Проект наказу направлено на затвердження до Міністерства фінансів України.

Згідно із зазначеним проектом наказу розпорядники та одержувачі бюджетних коштів і фонди загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування звітність за І квартал 2018 року мають сформувати та подати через систему подання електронної звітності Казначейства.

Враховуючи вищезазначене, з метою підготовки до здачі фінансової та бюджетної звітності за І квартал 2018 року в електронному вигляді необхідно до 28 лютого 2018 року забезпечити надсилання розпорядникам, одержувачам бюджетних коштів, фондам загальнообов’язкового державного соціального та пенсійного страхування листа Казначейства щодо запровадження АС «Є-Звітність» (додається) та організувати підключення розпорядників, одержувачів бюджетних коштів, фондів загальнообов’язкового державного соціального та пенсійного страхування до АС «Є-Звітність».

Одночасно повідомляємо, що на веб-порталі Казначейства в розділі «Електронні сервіси» розміщено такі матеріали:

— Дорожня карта підключення до АС «Є-Звітність»;

— Деталізований опис заходів дорожньої карти підключення до АС «Є-Звітність»*;

* Див «Система подання електронної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів і державними цільовими фондами (АС «Є-Звітність»)» цього номера. — Прим. ред.

— Заявка про надання/скасування доступу до АС «Є-Звітність»;

— Перелік захищених носіїв ключової інформації, які імплементовано до АС «Є-Звітність».

Разом з тим інформуємо, що доступ користувачів територіальних органів Казначейства до АС «Є-Звітність» налаштовано за адресою: https://10.6.8.156/barsapp/.

Для адміністраторів обласних сегментів даних створено облікові записи в такому форматі: XX00_admin_01,

де XX — двоцифровий код області.

У разі необхідності створення додаткових облікових записів адміністраторів сегментів даних використовувати вищезазначений формат.

З метою отримання початкового пароля звертатись до відділу адміністрування інформаційних ресурсів Департаменту інформаційних технологій за телефоном: 110-59-87.

Реєстрацію облікових записів клієнтів Казначейства в АС «Є-Звітність» здійснювати в такому форматі:

ХХХХ_YYYYYYYY_ONN (Приклад: 0202_12345678_D01),

де ХХХХ — цифровий чотиризначний код територіального Казначейства, в якому обслуговується клієнт;

YYYYYYYY — код клієнта за ЄДРПОУ;

О — тип користувача, може приймати значення:

D — директор;

В — бухгалтер;

G — головний бухгалтер;

NN — двоцифровий номер за порядком користувача клієнта відповідного типу.

Обговорення питань та пропозицій щодо роботи системи АС «Є-Звітність» здійснюється на сервері новин Казначейства в конференції: treasury.e-zvit.test.

Інструкція користувача АС «Є-Звітність» розташована на РТР-сервері за адресою: ftps://ftp.dksu.gov.ua/dksu/E-ZVITNIST/DOCS/.

Заступник Голови О. Грубіян

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі