Теми статей
Обрати теми

Збільшення обсягу резервного фонду

Маркович Галина, експерт з фінансових питань, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
Чи можна протягом року збільшувати обсяг резервного фонду місцевого бюджету?

Відповідно до ч. 5 ст. 24 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI (далі — БКУ) рішення щодо необхідності створення резервного фонду місцевого бюджету приймає відповідна місцева рада.

Обсяг резервного фонду місцевого бюджету затверджується рішенням про місцевий бюджет і він не може перевищувати 1 % обсягу видатків загального фонду відповідного бюджету (ч. 3 ст. 24 БКУ).

У разі якщо при прийнятті місцевого бюджету обсяг резервного фонду був затверджений у сумі меншій, ніж 1 % обсягу видатків загального фонду, то місцева рада може внести зміни до бюджету і збільшити його обсяг. При цьому уточнений обсяг резервного фонду не повинен перевищувати 1 % обсягу видатків загального фонду бюджету.

Створюється резервний фонд бюджету для фінансування непередбачуваних видатків, тобто видатків, що не мають постійного характеру і не могли бути передбачені під час складання проекту бюджету. Наприклад, на здійснення заходів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального характеру.

Порядок використання коштів резервного фонду бюджету затверджено постановою КМУ від 29.03.2002 р. № 415. Рішення про виділення коштів з резервного фонду бюджету приймаються місцевими державними адміністраціями чи виконавчими органами місцевого самоврядування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі